×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Vrijdag
11
jul
21:00
Vernissage: Bart Van Dijck - 10 dirhams / Souvenir de Tanger

10 dirhams - Souvenir de Tanger     

"Het is ramadan.

Ik ben in Tanger en wandel door de stad.

Onderweg word ik benaderd door bedelaars.

Ik vraag of ze een tekening willen maken voor 10 dirhams.

Op deze manier verzamelde ik een zestigtal tekeningen, die ik bundelde in een boek. De tekeningen worden telkens begeleid door een korte tekst.
Toen het boek gedrukt was, ging ik opnieuw naar Tanger om de tekenaars terug op te zoeken en hen een exemplaar te geven. Van deze zoektocht maakte ik een video. Een aantal van de tekeningen kregen vorm in een reeks sculpturen."

 

Tijdens een reis naar Marokko in 2010 creëerde beeldend kunstenaar Bart Van Dijck 10 dirhams - Souvenir de Tanger. De installatie omvat een boek, een video en een aantal sculpturen. Van Dijck toonde het werk voor het eerst in De Garage in Mechelen in 2011. Het reisde in het kader van Air/Port Essaouira in 2013 naar Marokko en is - in een nieuwe constellatie - tot en met augustus in Het Bos te zien.

Het kunstenaarsboek 10 dirhams - Souvenir de Tanger wordt momenteel in een aantal boekenwinkels in Tanger verkocht. De opbrengst van de verkoop - zowel in Marokko als in België - gaat naar Darna, een centrum in Tanger dat zorgt voor de opvang en begeleiding van straatkinderen. Het boek is nu ook te koop tijdens de zomermaanden in het Bos voor 10€.

 

10 dirhams – Souvenir de Tanger is een productie van Bart Van Dijck in samenwerking met De Garage/Cultuurcentrum Mechelen, het Frans Masereel Centrum en Moussem.

 

De tentoonstelling loopt tot en met 31 augustus 2014 in de bar van Het Bos
Open van dinsdag tot vrijdag van 10 tot 18 uur, zaterdag van 12 tot 18 uur

De huidige presentatie in Het Bos kadert binnen het project Air/Port georganiseerd door Beauty Without Irony.

www.bartvandijck.be

www.airportexpo.org