×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Zondag
14
sept
13:00
EILANDFESTIVAL

VAN NU EN STRAKS (in de concertzaal)
"Een nieuwe generatie schrijvers dient zich aan. Een kleine delegatie bezoekt het Eilandfestival: Hanna Bervoets, Yannick Dangre, Ellen Deckwitz, Christophe van Gerrewey en Philip Huff"

DEBUTANTEN (in de theaterzaal)
"Enkele beloftevolle debutanten worden aan de tand gevoeld: Merijn De Boer (prozadebuut De Nacht), Ineke Riem (Zeven pogingen om een geliefde te wekken), Jaap Robben (Birk) en Niña Weijers (De consequenties). Midden september verschijnt postuum ook Ademgebed van Martijn Teerlinck. Erik Jan Harmens treedt in diens naam op."

14:00
EILANDFESTIVAL: HET UNIVERSUM VAN RONALD GIPHART

"Ronald Giphart over leven en werk"

15:00
EILANDFESTIVAL: BK Poetery Slam

Voorronde Belgisch Kampioenschap Poetry Slam, een organisatie van Creatief Schrijven
"De beste punchlines van Antwerpen weerklinken tijdens het Eilandfestival in Het Bos op de Ankerrui. Daar vindt de Antwerpse voorronde van het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam plaats. In deze lyrische boksmatch imponeren jonge kunstenaars jou met hun woorden. Binnen een bepaalde tijd en in verschillende rondes knallen hun zinnen door de concertzaal. Stadsdichter Stijn Vranken leidt de wedstrijd in goede banen. Als toeschouwer beslis je mee wie er naar de volgende ronde gaat. De twee beste slammers van de Antwerpse voorronde treden aan op de Belgische Finale op 15 november in Brussel. Kom supporteren in Het Bos en stem jouw favoriet naar de finale."

15:30
EILANDFESTIVAL: COMING OF AGE

"Ronald Giphart over De Nederlandse coming of age-literatuur in 100 verhalen, een ontroerende, vrolijke, ontregelende, bijzondere, spannende en indrukwekkende verzameling verhalen over het verschijnsel ‘de moeilijke jaren’."

18:00
EILANDFESTIVAL: WIJ ZIJN EVENWIJDIG

"Maud Vanhauwaert presenteert haar tweede bundel Wij zijn evenwijdig. Ze leest er uit voor terwijl DJ Sam De Bruyn muziek maakt. "

19:15
EILANDFESTIVAL: 21

"Hoe klinkt literatuur in de 21ste eeuw? Met die vraag zijn muzikante Inne Eysermans (Amatorski) en auteur Saskia De Coster aan de slag gegaan. Door woorden en klanken elkaar te laten versterken, hebben Eysermans en De Coster een nieuwe manier ontdekt om verhalen te vertellen. Ze gebruiken hiervoor technieken uit de Franse Musique-Concrètestroming. In tegenstelling tot de elektronische muziek zijn de gebruikte klanken geen nagemaakte, maar uit de werkelijkheid afgetapte geluiden. Dankzij deze ‘echte’ klanken wordt de ervaring voor de toehoorder intenser en meeslepender."

20:00
EILAND FESTIVAL: THE SURPRISED SURPRISES + slotfeest.

THE SURPRISED SURPRISES
"Een nieuwe band met Gregory Frateur (Dez Mona), Tijs Delbeke (Sir Yes Sir, Roosbeef, dEUS), Bram Van Moorhem (The Golden Glows) en Frederik Meulyzer (niet op één hand te tellen). "

SLOTFEEST met : DJ Christophe Vekeman, Ellen Deckwitz & Niña Weijers

http://www.eilandfestival.be