×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Zaterdag
6
feb
20:00
Bending The Frame - Slide #2 met PIETER TEN HOOPEN + TIP TOE TOPIC, ANTOINE D'AGATE + MAARTEN VAN CAUWENBERGHE

* PIETER TEN HOOPEN met TIP TOE TOPIC (Elko Blijweert en Saar Van de Leest)

Voor Slide #2 zullen Elko Blijweert en Saar Van de Leest live een soundtrack voorzien bij het werk van Nederlands documentair fotograaf en filmmaker Pieter Ten Hoopen

Pieter Ten Hoopen werkte als fotojournalist voor alle grote Zweedse en Internationale media zoals de New York Times, The New Yorker, Le Monde en won verschillende World Press Photo’s, POYi awards en werd genomineerd voor een Emmy met zijn werk Hungry Horse, een multimedia project wat hij samen met MediaStorm produceerde. Hij publiceerde 3 boeken en beweegt zich in zijn werk steeds meer richting video en cross mediale vormen om zijn verhalen te vertellen.

Top Toe Topic hebben reeds ervaring met het live spelen bij een projectie van kortverhaaltjes van Georges Méliès. Hun improvisatietalent en veelzijdigheid als muzikanten zal zorgen voor een uniek geluid bij het sterke werk van Pieter, die zowel in zijn fotografie als videowerk zorgt voor een eigen visuele beeldtaal. Zijn werk werd nog niet eerder tentoongesteld in België.

* ANTOINE D'AGATE met MAARTEN VAN CAUWENBERGHE

We zijn bijzonder blij dat meesterfotograaf Antoine D’Agate van het legendarische foto-agentschap Magnum Photos een unieke slideshow zal produceren met zijn beklijvende oeuvre. Nog nooit was zijn werk op deze manier te zien in België. Maarten Van Cauwenberghe maakte muziek bij oa Jan Fabre en zijn eigen gezelschap Voetvolk en voorziet de fotografie van Antoine van een beklijvende soundscape. Hij zorgt tevens voor een muzikale vrije performance om de avond te starten en DJ Faster PussyKat draait tussendoor plaatjes. 

Antoine D’Agate: is een Frans fotograaf en filmmaker en sinds 2008 gerespecteerd full member van het gerenommeerde agentschap Magnum Photos. Hij studeerde fotografie aan het International Center of Photography in New York in 1990, en kreeg les van o.a. Larry Clark en Nan Goldin.

Dj Faster PussyKat

https://www.facebook.com/bendingtheframe

Inkom: 10 euro