×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Vrijdag
24
maa
18:00
Denie Put - BIACHO (expo opening)

Denie Put ontwikkelde In Het Bos een expositie volgens het principe van het Cadavre Exquis, een ‘estafettewerk’. Denie inviteerde 15 Antwerpse kunstenaars om een werk te maken op de linkerzijde van een doek. Elke artiest beschilderde een stuk van 80 op 55cm. Vervolgens werd het beschilderde paneel bedekt op enkele centimeters na. Denie beschilderde daarna de andere helft van het doek, werkend op wat de 15 kunstenaars voor hem onbedekt hadden gelaten. De volledige panelen worden tijdens de expo-opening onthuld omstreeks 20u.

Voor de expo van deze reeks duo-schilderijen bedacht Denie de welluidende titel ‘Biacho’, de naam die ook zijn moeder voor hem in gedachten had. 

‘Biacho’ van Denie Put en Benjamin Demeyere, Bauke Noppen, Mathieu Verhaeghe, Kris van Dessel, Tom Poelmans, Nel Aerts, Benny van den Meulengracht-Vrancx, Dennis tyfus, Lieven Segers, Bendt Eyckermans, Vedran Kopljar, Nick Andrews, Baldvin Einarsson, Ken Verhoeven en Vaast Colson is te bezichtigen van 24 maart tot 1 april.

Opening Expo op Vrijdag 24 maart vanaf 18u,
Onthulling der werken om 20u

De expo is daarna geopend op zaterdag 25, zondag 26 maart én van woensdag 29 maart t/m zaterdag 1 april
(telkens van 12u tot 22u)

→ Project: Denie Put - BIACHO
19:00
Boskeuken
→ Project: OPEN KEUKEN
23:00
FESTA AFRO TUGA: Calacas Soundsystem + Rebel Up! SebCat + Celeste Mariposa + dj Noronha

De zomer start dit jaar op 24 maart want Rebel Up! en Calacas presenteren ism met Het Bos AFRO-TUGA NIGHT. Een ode aan de muziek uit het Luso-African Diaspora, met gast DJs uit Lissabon.
 
CELESTE/MARIPOSA is een grensverleggend project dat muziek uit de Portugees sprekende Afrikaanse landen samen brengt. Wilson Vilares begon zijn carrière als techno dj tot hij op een dag de oude platen en tapes uit Cabo Vere van z'n pa oplegde. Geïnspireerd door de ‚Afro Bailes’ brengt hij muziek uit Kaapverdië, Angola, Mozambique, Guinee-Bisau en Soa Tomé samen in één waanzinnige set. Logisch dat hij aan de meest verrassende compilatie van 2016 heeft meegewerkt, nl. Space Echos op het Analog Africa label.  →  https://www.facebook.com/CelesteMariposa
 
Verwacht een set vol Wilde Funana, Funky Coladeira, Zwoele Semba en veel meer geils!
 
Lissabon is de zelfverklaarde hoofdstad van de Tropical Bass en tevens de bakermat van Kuduro en Afro House. Daarom kan dj NORONHA niet ontbreken op deze Afro-Tuga. Hij brengt samen met zijn maten van BLACKSEA NAO MAYO platen uit op PRINCIPE (Nigga fox, Marfox, Nidia Minaj) het hipste platenlabel uit de Portugese hoofdstad.  Zijn onweerstaanbare hyper ritmische mix van Afrotech, Kuduro, Batida en Afrobeats doet elke dansvloer trillen. Hij verdient een warm welkom tijdens zijn eerste passage in België!  →  https://www.facebook.com/Blacksea-Nao-Maya
 
REBEL UP! steekt al 10 jaar het Tropisch vuur aan in Brussel, Amsterdam en Gent met hun Nightshop Rebel Up! parties.  SEBCAT is het creative brein en dj van dit collectief. Hij is een vaste waarde in de Belgische global scene. Je weet wat je van deze man mag verwachten: een sets vol vintage sounds en modern beats!
 
CALACAS zijn Djs Kriktonite en Macka Fat, deze broeders van andere moeders delen een gezamenlijke liefde voor Afrikaanse dansmuziek uit de jaren 70 en 80. Hun groovende sets worden heet opgediend en zijn overgoten met een Creools sausje. Bon Appetit!

23:00
RETURN OF THE DONS (Jungle Party in de Bosbar)

"It's on, a Jungle all-nighter, strictly Jungle vinyl from 1993 - 1995 only !!! Two of the original Belgian Jungle pioneer DJ's : Dago Sondervan and Jeroen Wontime Joli"