×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Zaterdag
29
apr
19:00
BOSDANS met Paola Madrid & Citlalli Avalos, Denis Tiecken, Simon Van Schuylenbergh & Siska Baeck + LE LIVING ROOM DESORIENTAL par le collectif NIHON BASHI

AS LONG AS A AM…I’M NOT… (Work in Progress)
Concept en uitvoering Paola Madrid & Citlalli Avalos
Met steun van d e t h e a t e r m a k e r & MAF. 
i.s.m. De Pianofabriek en WorkspaceBrussels. 
Met dank aan Marc Vanrunxt  

IF YOU PLEASE & OTHER GESTURES
Simon Van Schuylenbergh, Siska Baeck en Dennis Tiecken
Regie, scenografie, spel en dans:  Siska Baeck, Simon Van Schuylenbergh
dramaturgie: Siska Baeck, Simon Van Schuylenbergh, Roos Euwe
tekst: Siska Baeck
muziek: Simon Van Schuylenbergh,
Met steun van K.A.S.K. en d e t h e a t e r m a k e r 
i.s.m. Het Bos en Theater Zuidpool

&

LE LIVING ROOM DESORIENTAL par le collectif NIHON BASHI

met:
Kodomokyojin (jap)
Fantazio (fr)
Francesco Pastacaldi (fr)
Stylish Nonsense (th)
Alek & Les Japonaises (be/jap)
van Twolips (be/nl)
Matthieu Ha (be)
Ladoudoun (us)

https://lelivingroomdesoriental.tumblr.com

"Nihon Bashi betekent ‘brug van Japan’
Dit collectief uit de alternatieve scene heeft in 2007 een onzichtbare brug gebouwd waar sindsdien een honderdtal kunstenaars overheen zijn gegaan. Artiesten uit verschillende hoeken van de wereld, uit Japan, Thailand, China, Vietnam, België, Frankrijk en Nederland. Hun kunst beweegt zich op onafhankelijke wijze tussen Azië en Europa.

Het salon is een plaats om samen te leven. Deze ruimte dient doorgaans om zich te ontspannen, verstrooiing te zoeken of bezoekers te ontvangen. Ze kan uitgerust worden met een tv, zitbanken, een boekenkast, muziekinstrumenten als de piano of het orgel, een biljart, enzovoort. Doorheen verschillende performances stelt het collectief Nihon Bashi stelt voor deze ruimte opnieuw te bekijken: concerten, theater, opera-cinema, artisanale filosofie en decoratie.  Dit gezelschap brengt een aantal meertalige en singuliere kunstenaars bij elkaar om tegenstellingen te cultiveren en een trans-taal te ontwikkelen. Vijf papieren bloemblaadjes zullen in het salon uitgespreid worden om de vijf stadia van de liefde te symboliseren: ik hou van jou: een beetje, veel, passioneel, gekmakend veel, helemaal niet.

Tijdens deze avond zal u tot uw verrassing een Japans gezelschap verstaan zonder ondertiteling, zal u een duo het “nederfonisch” horen brengen, zal u kennismaken met de eerste Franse punk die net de somptueuze Villa de Médicis buitengaat, er zullen huishoudrobots aanwezig zijn onder wie er één zal beslissen met zichzelf te trouwen, een niet-onderworpen geisha, gekleed door Ladoudoun, zal komen dansen, en daarnaast zal er, aan hen die ook met zichzelf willen trouwen, een ring aangeboden worden in de geheime ruimte van de Living Room: de gouden kamer. Een groot bal zal in hun eer gegeven worden door een Belgisch-Japans koppel, dat zelf net ouder is geworden van een baby maar nog niet in de echt is verbonden. De werkelijkheid van hun salon zal van nature gedesoriënteerd zijn. Wees welkom!"