×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Vrijdag
13
apr
19:00
Plane'arium: GROVGAST + KOZMOTRON

Naast een interplanetaire vredesconventie is Plane’Arium vooral een duik in ondergronds gedonder.

Line-up (o.v):

KOZMOTRON
Belgische spacerock van een andere planeet is een lust voor oor én oog. Hun gortige fuzzy blubber, hopen delay en waanzinnig gefriemel getuigen van een gezonde dosis zelfrelativering.

AGE OF GLASS (uk)

GROVGAST
Antwerps elektriciteitsduo brouwt eclectische tracks die de elektronica van bas en synths combineren met het meer ruwe gevoel van akoestische drums en gitaren.

HENGE (uk)

+ dj's BENNI BOOI / TALOS 4000 (uk)

"Houston, we've had a problem here..."

"Op 11 april werd Apollo XIII gelanceerd vanuit het Kennedy Space Center, Florida. Het was de zevende bemande missie in het ruimtevaartprogramma van Apollo en de derde bestemd om op de maan te landen. De missie werd uitgevoerd door enkele van de dapperste ruimte verkenners van de aarde: commandant 'James A. Lovell', commandomodule piloot 'John L.' Jack 'Swigert' en Lunar Module piloot 'Fred W. Haise'.

Helaas hebben onze moedige ruimtevaarders nooit voet op het oppervlak van de maan gezet. Twee dagen na de lancering explodeerde een zuurstoftank, waardoor machines plat lagen en de maanlanding werd afgebroken. Ondanks grote ontberingen, beperkte kracht, verlies van cabine hitte, tekort aan drinkwater en de kritieke behoefte om provisorische reparaties op het kooldioxideverwijderingssysteem uit te voeren, moest de bemanning de zwaartekracht van de maan gebruiken om veilig terug te keren naar de aarde op 17 april, 1970.

Was het geschreven in de sterren of gewoon een serieuze geval van pech? We zullen het nooit weten.

Nu, bijna 48 jaar later, op vrijdag de XIIIe, vieren we deze tegenslag! Omdat Apollo XIII de maan niet kon bereiken, besloten onze vrienden van de INTERPLANETARY PEACE CONVENTION dat de maan naar Apollo XIII zal komen!
Gedurende een nacht zal de verre zijde van de maan binnen onze aardse greep zijn! Dit vraagt om een feestje ...
"

WELCOME TO THE PLANE'ARIUM

In samenwerking met Space Cassette & Exosphere

Tickets zijn beschikbaar via deze link:
https://www.eventbrite.be/e/planearium-apollo-xiii-tickets-42729937393
Dagkassa: €13