×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Klaas Rommelaere
Vlaggen / Flags

In het najaar komt Klaas Rommelaere in residentie in het Bos.  Hij geeft er een reeks workshops en werkt aan zijn expo VLAGGEN/FLAGS.

Klaas Rommelaere studeerde in 2012 af aan de afdeling Mode in het Genste Kask. Voor de vervaardiging van zijn maskers, tapijten, vlaggen en installaties gebruikt hij traditionele technieken, handwerk, textiel en prints. Zijn stijl is kleurrijk en verrassend, met geometrische vormen en bizarre cartoonachtige elementen. Inspiratie haalt Rommelaere voornamelijk uit etnische kostuums, culturen en films. Hij realiseert zijn creaties samen met een vijftiental senioren uit Merksem.

VLAGGEN/FLAGS.

Rommelaere beschouwt een vlag als een beeldverhaal, als een manifest van een individu of groep. Een vlag toont waar mensen voor staan, wat hun idealen zijn.

In oktober geeft hij twee workshops tijdens Boslabs. Daarin gaat hij op zoek naar de beeldtaal van de deelnemers. Met deze deelnemers, hoofdzakelijk minderjarige anderstalige nieuwkomers, wil hij elementen creëren die als beginpunt  zullen dienen voor een nieuwe reeks vlaggen. De overige Boslabs, elke woensdagmiddag in oktober en november, werken we met hem aan de vlaggen, betonnen sokkels en materialen voor zijn expo.

Vanaf oktober kan je elke zondag met Rommelaere komen borduren in Het Bos.
Het eindresultaat wordt getoond op de expo begin december.

→ LEES HIER HET INTERVIEW MET KLAAS

EXPO VAN 7 t/m 10 DECEMBER 2017 ! (zie agenda)

opening: donderdag 7 december om 15u mét Schoolfeest van het Stedelijk Lyceum Offerande.
Om 20u hijsen we de vlag als opening van de expo voor het grote publiek!