Black Flower invites The Gaslamp Killer = verplaatst!

Vr 24 april 2020
20:00

YES! We zijn super blij dat er een nieuwe datum is gevonden: vrijdag 23 oktober 2020 !

Tickets blijven geldig! Je kan ook makkelijk een terugbetaling aanvragen via de bevestigingsmail van je aangekochte ticket(s) of via je eventbrite account.


Black Flower kennen we van hun bezwerende afro-ethiopische-mix-met-dikke-kwak-orientaalse-psychedelica-en-dub. Hun laatste album ‘Future Flora’ oogstte lovende recensies bij de internationale pers, waarop BBC Radio 3 en Worldwide FM hen uitnodigde voor een live sessie. Met enkele internationale tournees in het vooruitzicht is het laatste over deze band duidelijk nog niet gezegd. Een heerlijk pareltje van onze rijke Belgische bodem.

"Black Flower’s muziek vond de weg naar The Gaslamp Killer’s sets dankzij de introductie door LeFtO. Anno 2017 doken de eerste beelden op van een swingende William Bensussen op de tonen van de track Artifacts tijdens zijn set voor The Boiler Room Berlin. De muzikale connectie was duidelijk en beide ontmoette elkaar voor het eerst tijdens zijn passage vorig jaar in Vooruit. Wie er die avond bij was zal het geweten hebben. The Gaslamp Killer dropte een stuk of vijf tracks van Black Flower afgewisseld met lovende woorden over de band en sprak luidkeels over de ‘musical connection between L.A.-Belgium’. Enkele maanden voordien, op vraag van The Gaslamp Killer, dook Black Flower in de studio en werkte samen aan een nummer. Het resultaat zal verschijnen op The Gaslamp Killer’s eerstvolgende album. Daarvoor is het nog even wachten. Maar nu profiteren we van het feit dat hij op zijn ‘Airplane Mode’-tournee is doorheen Europa. Het concert in Het Bos is nota bene het enige op Belgische bodem.

The Gaslamp Killer a.k.a. William Bensussen is producer, DJ and turntablist uit Los Angeles. Hij zweeft ergens tussen hip hop, psychedelica, zware electronica en internationale grooves. Zijn bekendste nummer is zonder twijfel Nissim en hij producete onderandere Gonjasufi’s debuut album ‘A Sufi and a Killer’ samen met Flying Lotus en Mainframe.

Zijn sets zijn onvoorspelbaar, flitsend, extreem eclectisch en overladen met energie. Een niet te missen fenomeen met andere woorden."

 • aug

 • vr07 aug

 • za08 aug

 • zo09 aug

 • ma10 aug

 • di11 aug

 • wo12 aug

 • do13 aug

 • vr14 aug

 • za15 aug

 • zo16 aug

 • ma17 aug

 • di18 aug

 • wo19 aug

 • do20 aug

 • vr21 aug

 • za22 aug

 • zo23 aug

 • ma24 aug

 • di25 aug

 • wo26 aug

 • do27 aug

 • vr28 aug

 • za29 aug

 • zo30 aug

 • ma31 aug

 • sep

 • di01 sep

 • wo02 sep

 • do03 sep

 • vr04 sep

 • za05 sep

 • zo06 sep

 • ma07 sep

 • di08 sep