Mountain Bike / Charlène Darling / Frankie Traandruppel

Vr 17 september 2021
20:00

MOUNTAIN BIKE

Vierkoppig Brussels peleton dat de vaderlandsche scene in 2014 bestormde met hun onder superlatieven bedolven frisvuil garagedebuut. Twee albums, een tweehonderdtal concerten op Europese bodem en een pauze van vier jaar later fietst Mountain Bike terug tussen de levenden en kan Het Bos uiteraard niet ontbreken als halte voor een show met veel humor, schijnbare nonchalance en songs die 50 jaar popmuziek overspannen.

CHARLÈNE DARLING

Deze Canadees Parijse Brusselaar leerde zichzelf muziek maken en bekwaamde zich daarna verder bij bands als Pussy Patrol, Rose Mercie en la Ligne Claire. Haar arsenaal bestaat evenzeer uit warme gloedvolle popsongs als uit koud-minimalistische, percussieve rock. Op haar debuut Saint Guidon uit 2019 liet ze rijkere arrangementen toe haar oorspronkelijke lo-fi slaapkamerpop te besnuffelen. Al laat ze zich ook categoriseren als adept van de outsidermuziek. Waar de klepel hangt of hoe de vork aan de steel zit kan u best komen uitmaken door ze zelf aan het werk te zien..

FRANKIE TRAANDRUPPEL

Intieme herrieballades van een Diestse indieheld die zijn alter ego in het leven riep om zonder stamboomdruk zijn ding te kunnen doen en daar glansrijk in faalde. Alhoewel…

Tickets: €10 via https://mountainbike-hetbos.eventbrite.be