Blitzzega + Dendermonde + dj Schwarzkopf

Do 02 mei 2024
20:00

Blitzzega

Blitzzega is de elektronische speeltuin van Bjorn Eriksson, de Antwerpse componist en gitarist die eerder bekend staat voor zijn bands als Maxon Blewiitt, Eriksson Delcroix en componist is van de soundtrack van 'The Broken Circle Breakdown'.

Hij groeide op met Amerikaanse folkmuziek en bluegrass, maar als kind werd hij verliefd op New Beat muziek. Vooral de meer expliciete soort, zoals Karen Finley's 'Belgian Waffles' of Lords Of Acid's 'I sit on Acid'.

Live op de planken is Blitzzega nog een ander verhaal, geen laptops of sequencers maar een heuse band. Donkere zwoele elektro, vuile trage disco of toegankelijke sexy industrial, schilderen doen ze vlijtig met dit ruig palet…

Jeroen Stevens : drums, Peter Pask : Synths, Tomas De Smet : Bass, Tomas Redray ; Synths, Bjorn Eriksson : Gitaar, Alain Rylant : Mix

Dendermonde

Het Repetitive hoogspanningstrio brengt een unieke mix van rock en experimentele geluiden met strakke, repetitieve en vooral luide muziek.

Dendermonde werd in 2012 opgericht door Frederik Heuvinck (o.a. A Brand), Maarten Van Cauwenberghe (o.a. Babyjohn, Voetvolk), Tom de Weerdt (aka DJ Low en stichter van het label Lowlands) en acteur Diederik Peeters.

Aanvankelijk had Dendemonde een ritme van maximum één optreden per jaar, dat steevast legendarisch bleek.

Met Into The Open hun laatste release bereidt Dendermonde op een even intelligente als intuïtieve manier van meerdere decennia opzwepende muziek (70’s, 90’s…) een nieuw vitaal brouwsel. Het bijna machinale maar toch dooraderde ritme van Heuvinck legt de funderingen. Het wordt versterkt door de speelse, effectieve bas van Van Cauwenberghe, die ook de synths bedient. Daaromheen tovert Blijweert voor elk nummer een andere sfeer uit zijn gitaar: van ijle kosmos (Bruno) tot onvervalste ruigte (de opener Sam) – en zowat alles daartussenin.