Mona Mina Leon en Zoë Heyninck

residenten Bosacademie

Mona Mina Leon en Zoë Heyninck vormen het collectief JK Stand-in.

Ze werken aan een humoristische, fleministische, moderne musical. Een vaccin tegen verzuring. Te aanschouwen op vrijdagavond 6 oktober tijdens Vruchtbare Grond!

Wat zijn je grootste artistieke invloeden?

Faberyayo, X- Session, Bolis Pupul en Charlotte Adigéry, Liza Minnelli, Bob Fosse, Fred Astair, Barbara Streisand, David Hasselhof, Chaki Chan, Jean-Claude Van Damme, Arnold swartzenegger, Xena Warrior princess …?

Wat zijn je uiteindelijke Carrièredoelen?

Op Tommorowland staan, een Grammy winnen, Colaps met Regi.

Beschrijf je droomproject.

Een volwaardige moderne musical schrijven en spelen met alles erop en eraan! Een cast van 100 (wo)man, een immens decor dat beweegt, bigband, veel kostuums en pruikenwissels en een rol voor werkloze acteursvrienden. Gekocht door Broadway en dan een wereldtournee met een boot waar we dan ons eigen animatieteam zijn.

Hebben je andere interesses invloed op je werk?

Ja.

Hoe becommentarieert uw werk actuele sociale of politieke kwesties?

De hoge maatschappelijke eisen en het hokjesgedenk zijn geïnternaliseerd in ons volwassen brein. We proberen het met al onze macht uit onze grijze cortex te trekken en met een pan kapot te slaan. We geloven heel hard in het verbindende effect van humor, zo ook zelfrelativering en (zelf)spot. Jezelf en een ander minder serieus nemen kan bevrijdend werken, waardoor er veel ruimte ontstaat voor ontspanning, spel en verbinding. Niet verkeerd te verstaan met de ontkrachtende spot, wij zijn op zoek naar bekrachtigende spot. Het is een dunne lijn. Een equilibrium dat moeilijk te vinden is. Het is donkere ironie met kinderlijk geloof, poezelige polemiek met scherpe tanden. Het is leiden met zachte hand, leiden met een lange ij en een lach op het gezicht. Wij zijn het orkestje wanneer de Titanic zinkt. Niet erg renderend maar wel wenselijk. De leiding nemen terwijl we absoluut blind en doof zijn, en hopen dat dat kind in ons het beter weet. We proberen alles 3 keer om te draaien voor we het als waarheid in ons opnemen. Het werk nemen we serieus, onszelf minder.

Wat motiveert je om te creëren.

De spiegel.

Geld.

Elke dag die lege plaats te zien op de schouw.

Mijn armzalige Instagram feed.