Picnic in Het Bos

Ma 20 mei 2024
15:00

Het Bos bestaat tien jaar en dat verdient een feest, en wel eentje van tien dagen. Er leven ondertussen al heel wat cipressen, varens, mossen en elfenbankjes in ons bos en we groeien volop verder. Al dat moois is er dankzij al onze bezoekers, partners, residenten, medewerkers… en dankzij ons, de vele vrijwilligers die hier iedere week met goesting en een gedeelde passie staan te wroeten en te zaaien. Het is de optelsom van al die mooie handen, die ervoor zorgt dat we zo in bloei staan (om de metafoor even uit te melken).

Toch maakt ons drukke programma het soms moeilijk om onze vrijwilligersgemeenschap genoeg in de – hier gaan we weer – bloemetjes te zetten en het groepsgevoel te bemesten. Het is lente en samen met de vogels fluiten we onszelf luid toe om hier dus verandering in te brengen.

Een dag voor ons én door ons. Door ons, voor ons… voor jullie, door jullie. Maandag 20 mei is – net zoals het leven – één groot lappendeken vol lekkers. Of nog: een gezamenlijke picknick op een gezamenlijk gemaakt picknickdeken. Of nog: een dag in het bos met je beste vrienden. Op het middagprogramma staan workshops, waarbij je in groepjes verschillende technieken leert om jouw stuk van het picknickdeken op te smukken. Het hoogtepunt wordt een collaboratief kunstwerk: connecting the squares tot een gigantisch patchwork picknickdeken, waarop we ‘s avonds kunnen smikkelen van een potluck diner en een very open open mic.

Kortom: Je bent van harte welkom op maandag 20 mei om van de sfeer en warmte van onze community te komen proeven.

Steek zeker het volgende in je picknickmand:

  • Jezelf; vrienden, familie en geliefden;
  • Eventueel een stuk stof voor het picknickdeken (maar wij voorzien ook stof);
  • Zoete of hartige spijs voor het collectieve picknickdiner;
  • Een gedicht, lied of gedachte van jezelf of van iemand anders voor de very open open mic.