Tuur Oosterlinck

resident Bosacademie

Tuur werkte naarstig aan audiovisueel materiaal in de kleinste residentieruimte van Het Bos: de schrijfruimte. Hij presenteert werk tijdens het Vruchtbare Grond Festival.

We stelden Tuur enkele vragen:

Vertel ons meer over je favoriete medium.

Ik hou me vooral bezig met opnames van beelden, stilstaand en in beweging. Het medium waar ik me comfortabel bij voel is pellicule. Ik beperk mezelf om maar 36 beelden te hebben op een standaard 35mm fotorolletje of de 11min40 seconden van een 16mm film rol. Het zet me op een positie om dubbel na te denken voor ik de film schiet of laat lopen. Deze mentaliteit hanteer ik nu ook bij het digitaal draaien, het wordt een manier van denken en kijken.

Hoe zorg je als kunstenaar voor een evenwicht tussen werk en privéleven?

Het is een enorm moeilijke distantie, mijn ogen zijn altijd aan het observeren. De materie neem ik bij wijze van spreken mee in mijn dromen. Deze vraag blijf ik mezelf stellen en ik ben zeer benieuwd hoe anderen het kunnen doen.

Hoe heb je je carrière ontwikkeld?

Door op zoek te gaan naar ervaring, in fotografie en cinematografie is het capteren van momenten de leerschool. Zo veel mogelijk fouten maken om daarvan te leren. Als je het technisch onder de knie hebt kan er weinig fout lopen, enkel happy accidents kunnen dan ontstaan.