Jaap Blonk's Retirement Overdue

Di 10 december 2019
20:00

When Jaap Blonk turned 65, he thought it was time to start a young and energetic band again. He aptly named it ‘Retirement Overdue‘. Key words for this band are: rough energy, unpredictable, freedom, dada-punk!

file
Sinds het roemruchte BRAAXTAAL (1987-2005) had Jaap Blonk geen Nederlandse band meer. Op zijn 65e vond hij het tijd om terug te komen als Retirement Overdue, een ijzersterke band uit de Amsterdamse scene: jongere muzikanten, geweldige improvisatoren, al heel gerenommeerd en internationaal actief. Kernwoorden zijn: ruige energie, onvoorspelbaarheid, vrijheid en dada-punk!

Jasper Stadhouders en Miguel Petruccelli kunnen allebei zowel gitaar als basgitaar spelen, wat een grote afwisseling in klankkleur mogelijk maakt. Drummer Frank Rosaly was jarenlang een steunpilaar van de geïmproviseerde muziek in Chicago, en woont sinds enkele jaren in Amsterdam.

Jaap Blonk (geboren in 1953 te Woerden) is componist, performer, dichter en beeldend kunstenaar. Hij studeerde wiskunde en muziekwetenschap aan de universiteit, maar voltooide die studies niet. Rond zijn 30e ontdekte hij zijn mogelijkheden als stem-performer, eerst bij de voordracht van poëzie en daarna in improvisaties en zijn eigen composities. Als vocalist is Jaap Blonk uniek door zijn uitstraling op het podium en zijn vrijmoedigheid in improvisaties, gepaard aan een scherp besef van structuur. Optredens brachten hem naar alle continenten. Zijn live-elektronica heeft inmiddels dezelfde flexibiliteit als zijn stem.

ism Oorstof