Zelftappende Glaasjes

Za 26 juni 2021
14:00

installaties van Kris Delacourt en Floris Vanhoof

Kris Delacourt stelt Principium 3.0 voor, de laatste nieuwe stap in de principium-reeks. Een opstelling met een open eindresultaat dat als een soort mellotron door het publiek kan bespeeld worden.

Bij bezoek aan La Monte Young's Dreamhouse in New York en Lyon, werd Floris Vanhoof geraakt door de zwevingen tussen tonen. Na het ervaren van Young’s jaren durende verstilde drone environment, dacht Floris aan een hyperkinetische versie: 2 ronddraaiende luidsprekers die normaal voor een typisch vibrato geluid op orgel of gitaar zorgen, worden uit hun luidsprekerkast bevrijd en als een auditieve carwash tegen de muren bevestigd.

Terwijl de elektronische riedels alle kanten op vliegen, wordt op het scherm een film geprojecteerd. "De regelmaat om tijdens de lockdown thuis te zitten inspireerde me om een miniatuur sitcom filmset te bouwen waar elke dag iets anders kan gebeuren. De 16mm film camera ging ook dagelijks mee op wandel. De bewoners van de filmset en ikzelf komen zo in absurde situaties waaruit een stroom van beelden is ontstaan."