WAV WAV Wednesday W/ Radio Rolodex, Clara Lissens, Dokter ik heb hartzeer

Wo 27 oktober 2021
18:00

We Are Various neemt op woensdagavond de Bosbar over! Een avond lang muziek & Bosbier in de Bosbar.

BOSLABS
Ooh deladiooo!
Boslabs maakt radio!
Het creatief atelier/artistiek labo/de Het Bosschool/ van Het Bos neemt na de zeefdruk, de green key, de textielnijverheid, de tekenkunst, de iphonecinematografie, de houtbewerking en elvendertig andere expressievormen het medium radio onder handen. De komende (hoeveel??) maanden maakt Radio Boslabs met een gezellige groep jongmensen jingles, programma’s, DJ’sets, onuitstaanbaar gezever, interessante interviews, hitlijsten, podcasts, quizzen… en zwieren dit ongegeneerd de ether in/ op het web. Elke laatste woensdag van de maand kan u afstemmen op WAV om het resultaat goedkeurend te bejubelen.
Hoe bedoelt u, de radio is ten dode opgeschreven?

RADIO ROLODEX
Tientallen jaren werd hij gebruikt om telefoonnummers en adressen bij te houden van iedereen die niet vergeten mocht worden. Vorig jaar kwam hij boordevol in onze handen terecht: een reservoir aan oude namen en nummers, voor elke nood een mens. We doopten hem Onze Rolodex en vullen hem sindsdien met citaten, passages en paragrafen die niet vergeten mogen worden. Voor elke nood een woord.
In Radio Rolodex zoeken we naar muziek om de woorden vleugels te geven en maken we zo een uurtje radio om op te leunen. Onze Rolodex is een geesteskind van Anthony Bosschem en Annelies Desmet. Meer info vind je hier https://onzerolodex.be

CLARA LISSENS
Obscure syndicated radio program, Out of the Night, dramatized the case as “The Girl With the Dual Personality” sometime around 1949, a recording of which survives.

DR IK HEB HARTZEER
1986, ergens aan de Belgische kust. De wegen van twee geliefden lopen finaal uit elkaar. Hoe het verdriet onder te dompelen, te verdrinken en te vernietigen? Met de zeemzoete plaatjes van deze splinterbom van een radioshow. Steek je cassettes in, zet die vingers klaar op de opnameknop en maak de mixtape van de eeuw. Het wordt een heel aparte zomer. In deze nieuwe show, ‘Dokter, ik heb hartzeer’, kan de luisteraar inbellen met een probleem – van het hart of van het brein – en proberen uw nederige dienaars de gepaste muziek voor te schrijven om de luisteraar verder te helpen. Inbellen wordt gevraagd en is gezien hun track record meer dan aangeraden! Dokter, ik ben van mijn hartzeer verlost.