4-daagse Masterclass

Ma 28 februari 2022
10:00

Speciaal voor JE.F festival 2022 organiseren Het Bos en Boslabs de jongerenfilmweek van 28 februari tot 3 maart. Onder begeleiding van Manuel Janssens en Adams Mensah krijgen de jongeren de tools en de knowhow om in vier dagen hun eigen film te maken en hem 5 maart op de slotavond te vertonen!

Deze masterclass is een meerdaagse van maandag 28 februari tot en met donderdag 3 maart. Telkens van 10:00 tot 16:00. Vergeet zeker niet je eigen lunchpakket mee te nemen.

Voor max. 10 jongeren (al dan niet met ervaring) tussen 16 en 20 jaar.
Gratis. Vragen welkom op info@hetbos.be
Hou alvast zaterdag 5 én zondag 6 februari vrij in je agenda voor een eerste opstartmoment!

Inschrijven voor deze masterclass kan via https://filmmasterclass-hetbos.eventbrite.be

Manuel Janssens is een Antwerpse regisseur en cameraman. Hij studeerde filmregie aan het RITCS in Brussel. In 2013 behaalde hij zijn bachelor met de horrorkortfilm Boules of Death en in 2015 zijn master met het mythologische Roof. Beide films speelden op verschillende filmfestivals. Manuels kortfilms zijn doordrenkt van een surrealistische sfeer waarin het visuele op het narratieve primeert. Hij verkiest om te werken met niet-professionele jonge acteurs en als cameraman en videomaker werkte hij voor verschillende culturele instellingen. Daarnaast is Manuel bezig met het opstarten van Cinedraries, een filmclub voor Antwerpse jongeren, waarin hij cultuur en creativiteit combineert met guerrillafilmmaken.

Adams Mensah is een autodidactisch kunstenaar. Als filmmaker, theatermaker, producent, acteur en curator heeft hij een heel eigen stem. Hij schrijft zelf film- en theaterwerk, en bouwt in verschillende rollen mee aan het werk van anderen. In zijn werk vertrekt hij vaak vanuit een autobiografisch perspectief en brengt hij doorleefde verhalen waarin verschillende levensvragen aan bod komen, zoals migratie, Noord-Zuid, bi-culturele roots, ouder-kindrelaties, familie en bureaucratie. In verschillende talen gaat hij het gesprek aan over verwachtingen en dromen. De laatste jaren zet hij zich ook actief in voor de begeleiding van jonge/nieuwe makers.

*Deze meerdaagse is zonder overnachting.