Breedbeeld toont 3 films van De Imagerie

In het kader van Breedbeeld Kortfilmfestival

Voor de online editie van het Breedbeeld Kortfilmfestival toont De Imagerie drie van hun eigen producties, die te zien zullen zijn tot eind mei.

De films zijn hier te zien!

Ghana for you - Adams Mensah

Filmmaker en acteur Adams Mensah keert terug naar Ghana, het land waar hij geboren is en de helft van zijn leven heeft doorgebracht. Samen met Belgische en Ghanese vrienden reist hij doorheen Ghana en peilt hij naar de mogelijke motivaties van Ghanezen om vandaag de dag hun land te verlaten. Wat missen ze in Ghana en zijn ze op de hoogte van de persoonlijke en sociale gevolgen van migratie? Een rondreis door zijn moederland op zoek naar mogelijke antwoorden. Een roadtrip om Ghana, haar bewoners en zichzelf beter te leren kennen.

Deze ingekorte reportage werd gemaakt in het kader van Vranckx & de Nomaden van de Vrt.

Échangeur - Anne Reijniers en Rob Jacobs

In de straten van miljoenenstad Kinshasa verbeelden jonge Congolezen hun versie van het koloniale verleden. Rondom een lege sokkel die vroeger een Belgisch monument droeg ontstaat een denkbeeldige stad waar archiefmateriaal, performances en hedendaags Kinshasa op elkaar inspelen. Deze film is de eerste uitkomst van een lopende uitwisseling tussen jonge Congolese en Belgische makers die zich proberen te verhouden tot het koloniale verleden door middel van artistiek werk.

Lees hier ook het interview met Collectif Faire-Part.

Van ver staat het stil - Eva van Tongeren

In ‘Van ver staat het stil’ vertaalt Eva van Tongeren een maandenlange briefwisseling tussen de veroordeelde en opgesloten pedofiel Thomas en zichzelf naar een audiovisuele monoloog. De correspondentie dwingt hen om hun gedachten aan te passen aan het ritme van elkaars brieven. Zijn verbeelding brengt haar naar woestijnen waar ze western films opnemen, langs de grootste bomen ter wereld, tot de drukke straten van Los Angeles. Ze stuurt hem fragmenten van herinneringen die nooit de zijne zullen zijn.