Witch Trail

Zomerresidenten Muziek 2020

Van 27 Juli t/m 2 Augustus zit het Gentse trio van Witch Trail in onze concertzaal gehuisvest. Zij maken van de residentie gebruik om een live sessie in te blikken. Deze sessie zal op 28 augustus gestreamd worden door CVLT NATION, een internationaal online magazine dat zich toewijdt aan alles wat donker, punk en metal is, zij het kunst, film, mode en uiteraard muziek.

Is Witch Trail een post-black metalband? Hun muziek overschrijdt namelijk de denkbeeldige grenzen tussen genres moeiteloos. De kenners hebben alleen maar lovende woorden voor de wijze waarop deze drievuldigheid noise-rock, grunge, surf , krautrock, psych,… in hun muziek integreren. Wij laten hen onze bestofte bierglazen op het schap een hele week meetrillen van extase.

https://witchtrail.bandcamp.com
https://www.facebook.com/WitchTrail/

Witch trail resideren van 27 juli t/m 2 augustus 2020 in de concertzaal

In plaats van onze residenten vervelende vragen te stellen, geven we ze enkele quotes uit het werk 'Truisms' van kunstenares Jenny Holzer en 'Oblique Strategies' van Brian Eno & Peter Schmidt.


TRUISMS

Everyone’s work is equally important

Witch Trail: "Door een trio te blijven, krijgt geen enkel van ons een moment rust in de muziek die we spelen. Er is bijvoorbeeld geen tijd om flashy solo’s te spelen voor de gitaar. Dit is een interessante manier om muziek te spelen, aangezien je best aandachtig moet zijn om het te spelen terwijl je je even goed tegen de grond zou willen smijten. Niet dat dit niet gebeurt."

Solitude is enriching

Witch Trail: "Samen muziek spelen is waarschijnlijk het leukste dat er bestaat, maar het gebeurt zelden dat we helemaal uit het niets een nummer beginnen schrijven. Het begin van een nieuw nummer komt haast altijd voort uit een idee dat een van ons thuis al had. Wanneer het toevallig wel eens voorvalt dat we met z’n drieën iets uit de ether kunnen grijpen is dat pure magie. . "

The new is nothing but a restatement of the old

Witch Trail: "Alles is al een keertje gedaan, je moet gewoon nieuwe manieren vinden en de context op z’n kop zetten. Maak een gitaarriff van het telefoonnummer van een oud lief, misschien klinkt het als Black Sabbath."


OBLIQUE STRATEGIES

Use an old idea

Witch Trail: "Onze gitarist is een vleesgeworden USB-stick vol ideeën die de andere twee leden jaren geleden voor hem speelden. Het is heilzaam om oude dingen waar je eerst niets mee kon aanvangen op te rakelen en ze met eventueel vernieuwde kennis van je instrument opnieuw te spelen. "

Distorting time

Witch Trail: "Ondanks de hectische en chaotische muziek die we zelf maken, houden we alledrie best wel van repetitieve muziek. Het beste voorbeeld is de band FRANCE uit Frankrijk: een drumstel en een basgitaar houden de beat, terwijl een derde kerel geluiden uit een draailier kapot maakt, met oorverdovend dreunende tonen die ervoor zorgen dat je je besef van tijd en plaats kwijt bent. Op een optreden van hen in Gent een aantal jaar terug, ontmoetten we de artiest die de cover van onze vorige release Thole maakte. Check François Van Damme en FRANCE hun Do Den Haag Church album!"


JENNY HOLZER ‘Truisms’ 1983
‘Truisms’ zijn een paar honderd uitspraken van politieke, sociale, filosofische of moralistische aard. Soms zijn het 'open deuren', soms geven zij stof tot nadenken. De uitspraken zijn niet de persoonlijke meningen van Holzer. Sommige uitspraken of opvattingen zijn tegenstrijdig, maar samen geven ze een afspiegeling van de werkelijkheid. Holzer zegt: "Ik dacht dat het geheel een redelijk betrouwbaar portret zou kunnen zijn van de manier waarop de dingen zijn in de wereld, omdat al deze tegenstrijdige meningen tegelijkertijd bestaan".

Brian Eno & Peter Schmidt - Oblique Strategies (1975)
Brian Eno, Peter Schmidt en David Bowie hadden ook wel eens dipje. Eno en Schmidt ontwikkelden hiervoor het kaartspel "Oblique Strategies" en Bowie voegde er later een paar kaarten aan toe. De kaarten bevatten teksten speciaal voor musici om blokkades te doorbreken en lateraal denken te stimuleren.