Briek Verdoodt en Kris Riem

residenten Bosacademie

Briek leeft al 24 jaar en stamt uit Antwerpen. HIj houdt zichzelf in leven als concertfotograaf en Saab technieker. Hij is tevens lid van Toverberg Collectief dat, toevallig of niet, in oktober 2022 onze concertzaal een avondje overnam. Wereldwijd websgewijs vind je hem op www.briekv.com.

Kris is 26 jaar, afkomstig uit het Nederlandse Sittard en werkt momenteel bij Foto Grobet in Antwerpen. Hij is gepassioneerd hobbykok en daarnaast ook fotograaf van al wat in de afvalbak hoort. We hopen voor hem dat er geen verband is tussen beide passies. Zijn internettig adres is www.krisriem.com/.

Briek en Kris waren buddies op Sint Lucas toen ze daar samen fotografie studeerden. Omdat de proclamatie al weer een geruime tijd achter de rug ligt, willen beiden maar wat al te graag weer samenwerken en daar kwam een project aangewaaid met de werktitel Terminus.

‘We gaan op avontuur in onze eigen stad en raadplegen hiervoor ieders beste vriend De Lijn. Wij willen weten wat er ligt bij Florent Pauwels, wie burgemeester Nolf nu eigenlijk echt is en wat we ons moeten voorstellen bij een Draaiboom.

Kortom, wij maken gebruik van het tramnet van ’t stad om onze horizon te verbreden en te zien en te laten zien wat er leeft buiten de ring en onze comfortzone.

Wat ons leuk en verassend lijkt bij dit project is dat onze stijlen in fotografie niet verder van elkaar zouden kunnen liggen, maar dat we wel steeds proberen dezelfde locaties op hetzelfde moment te fotograferen.’

We stelden Briek en Kris enkele vragen :

Wie zijn jullie grootste artistieke invloeden?

Kris: Alex Soth, het internet: 'cursed images' en memes
Briek: Bernd en Hilla Becher en rechte lijnen.

Is er een specifieke omgeving of materiaal dat een wezenlijk deel uitmaakt van je werk?

Kris: Het liefst tape ik mijn flitser permanent op mijn camera.
Briek: Een statief

Wat zijn jullie uiteindelijke carrièredoelen?

In plaats van stadsdichters willen wij stadsfotografen worden en zo de stad catalogiseren en vastleggen.

Wat is je achtergrond?

Kris:

file

Briek:

file