DAG EEN EN IEDER,

Wij vallen ongevraagd uw digitale ruimte binnen met de tigste melding dat we terug dingen gaan doen. Op de vaak gestelde vraag wat Het Bos nu eigenlijk is, plachten wij gemakkelijkheidshalve een halve activiteitenkalender te debiteren. Het Bos doet nu eenmaal dingen. Veel dingen. En al die dingen tezamen zijn een redelijk accurate, zij het onvolledige, afspiegeling van wat Het Bos is. Ongrijpbaarheid durft wel eens bijdragen tot mythevorming en laten we daar nu net patent op hebben. Sta ons dus toe hier op te houden uit te weiden over het zijn van Het Bos en tot de kern van de zaak te komen.

Het Bos doet weer dingen voor publiek!

Hoewel we de afgelopen weken een zekere knipperlichtrelatie hadden met publieksactiviteiten, giet it de komende maanden weer volle bak oan.

VRUCHTBARE GROND

In de centrifugale kracht die het immer kinetische Bos genereert, zweven tal van kunstenaars die niet zelden op zoek zijn naar hun eigen centrum. Om het najaar af te trappen, trekken we negen kunstenaars uit de vruchtbare grond Het Bos in om hun zoektocht te verbeelden.

Negen verhalen tussen daar en hier.
Tussen tapijten, tradities, vazen en stof.
Tussen Antwerpen en Syrie, Irak, Brazilië of Duitsland.
Tussen gewoontes, gebruiken, gemis en gewin.
Tussen oud dat nieuw wordt.
Tussen traditioneel en modern.
Tussen buren, gebouwen, plekken.
Tussen wat ooit was, weg is of nog moet zijn.

Een Residentie-werkperiode met Expo door

Hannah Giese, Smila Zinecker, Hussein Shikha, Sadrie Alves, Joud Toamah, Gilani Raja, Betül Safika, Aida Verstraete en Vitória Damiani.

De expo is te bezichtigen op :

Do 10 September tussen 18u & 00u (opening met reserveringstijdslots)
Vr 11 & Za 12 September tussen 16u & 22u.
Zo 13 September tussen 10u & 15u

Om overboekingen en wachttijden tijdens de openingsavond op donderdag te vermijden vragen we om tussen 18u en 22:30 te reserveren voor een tijdslot van 1,5u waarbinnen je de expo kan bezoeken.
Reserveer je tijdslot via https://vruchtbaregrond-hetbos.eventbrite.be

file

BOSBUBBLES

Het Bos neemt zijn voor satellietfunctie en voortrekkersrol zeer ernstig. Het mag dan ook geen toeval heten dat 4 jaar nadat Het Bos haar eerste Bosbubbles organiseerde, het land de mond vol heeft van bubbels, bubbels en bubbels. Omdat orgastische dansfeesten niet echt aan te raden zijn in het huidige argwaanklimaat, gooien we ons huisfeest over een andere boeg.

Met Bosbubbles steken we wekelijks een artiest of band in een bubbel met een kunstenaar-scenograaf om daar naarstig te werken aan een decoratieve setting. Elke Bosbubbel wordt geniaal gecapteerd en gemonteerd tot een videoclip, concertregistratie, kortfilm of muzikaal beeldverhaal door filmmaker Maxim Hectors. Bovendien kan u, telkens op vrijdagavond, de desbetreffende artiest live aan het werk zien in de scenografie van de al even desbetreffende scenograaf.

Vanaf 20 september start de reeks tot het einde van het jaar met:

Penus x Berenike Gregoor, Milan W. x Ena Podgorac, Vermin Twins x Jaak De Digitale, Bombataz x Lizzy Van Dierendonck en ook Ikraaan, Mama’s Open Mic Bubbels en veel meer.

file

RISOTTO

Het Bos verzamelde meer vijftig werken van evenveel verschillende vormgevers op A4 formaat en lieten deze Risografisch vereeuwigen op door Risiko Press, die ook het leeuwendeel van onze concertpostercollectie van inkt voorzag.

Digitaal oplettenden zagen de werken afgelopen zomer reeds op sociale mediamuren verschijnen, maar wij hebben de prints spontaan verlijmd tot een boekbrij die op een bepaalde manier overeenkomsten met Risotto vertoont.

Op donderdag 17 september stellen we de publicatie met gepaste trots voor middels een Expositie die daarna nog enkele dagen te bezoeken zal zijn.

Met bijdragen van: Martha Maieu, Womanov, Juliane Noll, Miljan Vukicevic, Gitte Le Bruyn, Vedran Kopljar, Martijn Mertens, Max Adams, Ward Heirwegh, Joud Toamah & Hussein Shikha, Sadrie Alves, Hamer Kormeling, Yannick Val Gesto, Aida Verstraete, Karen Spiessens, Stefanie Claes, Hooman Jeddy , Bent Vande Sompele, Lamine Diouf, Ward Zwart, Lizzy Vandierendonck, Stephanie Schneider , Gabriela Gonzalez, Xander Faes, Boslabs, Luc Dhuyvetter, Marie Janssens, Joke Van den hof, Katrien van Breedam, Theodore Brenni, Steve Van den Bosch, Paulo Guerreiro, Johann Kauth, Jan Jan Van Essche, Yasmin Van der Rauwelaert, Fleur De Roeck, Smila Zinecker, Gilani Raja, David Edren, Emma Verhulst, Vieze Meisje, Marlies Vander Straeten, Jesus Eloy Sanchez Garcia, Arno Inferno, Justine Grillet, Joachim Badenhorst, Jelle Crama, Koen Bleuzé, Dieter Durinck, Maika Garnica, Sam Gunst, Eveline Kurylak, Özge Akarsu, Betül Sefika, Jade Kerremans, Annelies Van Dinter, Karen Cosemans en Gerard Leysen

De expo is te bezichtigen op :

Do 17 September tussen 18u & 00u (opening met reserveringstijdslots)
Vr 18 & Za 19 September tussen 16u & 23u.
Zo 20 September tussen 10u & 15u

Om overboekingen en wachttijden tijdens de openingsavond op donderdag te vermijden vragen we om tussen 18u en 22:30 te reserveren voor een tijdslot van 1,5u waarbinnen je de expo kan bezoeken.
Reserveer je tijdslot via https://risotto-hetbos.eventbrite.be

file

BOSLABS

HOERA! Boslabs opent terug haar atelierdeuren!

Iedere woensdag komen we samen in Het Bos. We eten boterhammen, werken rond Jaap Kruithofs archief, het klimaat, #nextgenerationplease en alles wat de herfst in huis heeft!
We maken beelden met verf, stiften, potlood, 2D, 3D, 4D, op allerlei verschillende manieren. Boslabs is open voor iedereen en altijd veilig!
Daarom is reserveren aangenaam voor ons, dat kan via boslabs@hetbos.be

Boslabs is de sympathieke sweatshop van Het Bos, het labo waar mensen en jongeren uit Antwerpen en de rest van de wereld hard, gratis en onbezoldigd komen werken… aan kunst. Met Boslabs maken we de verbinding tussen de kunstenaarsresidenties in Het Bos en verschillende groepen, passanten, jongeren en publieken in de stad.

Iedere woensdag (niet tijdens schoolvakanties)
samen eten om 13u en workshop van 13u30 - 16u.

BOSKEUKEN

Vanaf 10 september kan u iedere donderdag vanaf 19u terug in de Boskeuken terecht om democratisch geprijsd (€ 6 - €15) vegetarisch voedsel te verorberen.

De Boskeuken is een vegetarische keuken die wordt uitgebaat door wisselende kookgroepen of - mensen. Wekelijks serveert de Boskeuken u een vegetarisch menu of een dampend bord voedsel bereid door wekelijks wisselende handen.
De Boskeuken staat open voor iedereen.
Zin om zelf te koken? Laat het gerust weten aan boskeuken@hetbos.be !

OTARK BREAKFASTCLUB

Vanaf 13 september bent u iedere zondag (10u-15u) ook weer welkom op het legendarische ontbijtconcept Otark Breakfast Club waar eigenzinnige eieren een passioneel dansje doen met seizoensgesigneerde surprises.

BOSBAR

Dé Bar van Hét Bos opent de deuren evenals de armen om u te ontvangen voor huisgebrande koffie, huisgemaakte limonade of huisgekoelde bieren. Tegenwoordig wordt u zelfs bediend. Zomaar, omdat wij u graag zien.
Donderdag t/m Zaterdag van 16:00 tot 00:00.
Zondag van 10:00 tot 16:00