Esther Van Den Broele

resident Bosacademie

Deze zelfverklaarde beginnende beeldende kunstenaar studeerde in 2018 af in de richting grafiek aan het Gentse KASK. In de daaropvolgende jaren keerde ze terug naar haar Antwerpse heimat en stapte ze in haar artistieke zoektocht over van een grafisch media als zeefdruk en prints naar olieverf en collage. Daarnaast begon Esther te experimenteren met driedimensionale uitwerking en voelt ze zich stilaan klaar om naar buiten te komen met haar werk.

Ze droomt ervan om met artificiële intelligentie aan de slag te gaan en als tool te gebruiken in haar atelier om zo tot een multimediale tentoonstelling te komen.
Het hoe, wat en waarom tracht ze tijdens haar residentieweek te achterhalen.

la vie en rose bonbon

In een volle lockdown periode vond Esther haar comfortabele plek op het livestreaming platform Twitch. Ze vond voor zichzelf de persona Ziczackitty uit en kon zo onder het mum van entertainment haar artistieke gang gaan. Dit gecombineerd met humor en absurde beelden, maakt de wereld van ziczackitty eigen.

'La vie en rose bonbon' is een eerste beproeving om de twee persona's te verzoenen. Die van de kunstenaar Esther Vandenbroele met die van de entertainer Zicackitty. Een bevreemdende ervaring waarin ze haar beide posities en haar rol als kunstenaar in vraag stelt. Geïnspireerd op het nummer Poupee du cire van France Galle, creëert ze tijden haar residentie bij Bos een decor waarin ze haar livestream zal opvoeren.

Volg de live stream:
Woensdag 7 & donderdag 8 juli van 13u-17u - behind-the-scenes van het proces.

vrijdag 20u 'La vie en rose bonbon' live stream