Gen-Zie in Het Bos

coaching vierdaagse van 1 t/m 4 november 2022

Tijdens de herfstvakantie werken de deelnemers van GEN-ZIE in Het Bos samen met enkele professionele artiesten die feedback geven op hun werk en hen inspireren met nieuwe ideeën. Een team van 9 coaches gooit haar expertise in de strijd: Dieter De Schutter (beeldende kunst), Sadrie Alves (beeldende kunst), Emma Verdijck (fotografie), Giovanni Baudonck (performance), Jente De Graef (kostuum en scenografie), Youniss Ahamad (muziek), Astrid De Haes (dans), Cristina Sapalo (zang) en Julie Daems (zang).

Fameus presenteert met GEN-ZIE voor de tweede keer het grootste kunstenfestival voor en door jongeren in Antwerpen. Meer dan 170 jongeren die bezig zijn hun kunst te ontwikkelen binnen een jeugdwerking, culturele organisatie, school, academie of gewoon op hun eentje, komen tijdens GEN-ZIE samen met een mix van alle denkbare kunstvormen. Ze staan te trappelen om de stad te veroveren en jou hun artistieke skills te tonen op zondag 13 november 2022 in De Studio tussen 13u en 22u.

Fameus werkt op een unieke manier samen met meer dan 20 partners uit de Antwerpse jeugd- en onderwijssector en het culturele veld om een brede groep jongeren te bereiken. De partners zijn al enkele maanden bezig met het begeleiden van enkele trajecten om de artistieke talenten van jongeren te ontplooien. Zo kunnen de jongeren vol vertrouwen starten aan het GEN-ZIE parcours in november. Tijdens de herfstvakantie krijgen ze feedback en tips van enkele professionele artiesten die hen begeleiden tot aan het festival op 13 november.

GEN-ZIE is een project georganiseerd door Fameus in samenwerking met Armenian Dance Studio, BREEDBEELD, Boslabs, Cinedraries, Creatief Schrijven, Danspunt, De Studio, Girls in the City, hetpaleis, JES, JongDOEK, Katrinahof, Kavkasioni, ManOverboord, Maris-Stella, Mayanaise, OXOt, PSC, Rataplan, Spectrumschool, Stampmedia, Stedelijk Lyceum Lamorinière, Rejoice, Stedelijk Lyceum OudeBareel, Tarmacadam, Trix, Vlamo, Xray en Zing Zang Zong. Mogelijk gemaakt door steun van Stad Antwerpen, OP/TIL en de Vlaamse gemeenschap.