Justine Corrijn

resident Bosacademie

Justine Corrijn resideert in de exporuimte van Het Bos en toont eigen werk tijdens Vruchtbare Grond in mei.

We stelden Justine enkele vragen :

Wat is je achtergrond?

Na mijn studies Grafisch Ontwerp te hebben afgerond, volgde ik de opleiding Non Linear Narrative aan de KABK in Den Haag. Deze studie kan je kort omschrijven als een combinatie van ontwerp, journalistiek en (beeldend) onderzoek.

Vertel ons meer over je favoriete medium.

Ik heb niet één favoriete medium. Momenteel vind ik hout bijvoorbeeld een interessant materiaal. Voor mijn residentie zou ik dan weer graag met textiel willen experimenteren. Wat wel vaststaat, is dat ik graag gevonden beeldmateriaal gebruik. Dit kan zowel uit historische archieven als uit mijn ‘persoonlijke archief’ komen. Deze combineer ik dan met eigen geproduceerd materiaal om bestaande verhalen op een nieuwe manier te kunnen vertellen.

Hebben je andere interesses invloed op je kunst? Waar vind je inspiratie?

Zeker! Het lijkt tegenstrijdig, maar door ook tijd vrij te maken voor mijn interesses die niet kunst gerelateerd zijn, ontstaat er meer ruimte voor mijn creatieve ideeën. Bovendien raak ik regelmatig geïnspireerd door ogenschijnlijk banale ‘dingen’. Denk bijvoorbeeld aan een verkeerd gedrukte flyer, een gek uitziende brievenbus, of een achtergelaten meubel aan de zijkant van het voetpad (wat uiteraard niet wil zeggen dat ik sluikstorten goedkeur). Dit is waarschijnlijk heel herkenbaar voor andere creatievelingen.