KRAPP - Weird Tales

Mats Vandroogenbroeck, Timo Sterckx, Nona Demey Gallagher, Greet Jacobs en Lotte Boonstra in Het Bos

Van 15 juni tot 3 juli ontvangen we Krapp (dat zijn de jonge theatermakers Mats Vandroogenbroeck, Timo Sterckx en Nona Demey Gallagher) die samen met actrice Greet Jacobs en kostuumontwerper, theatermaker en Bosvriendje Lotte Boonstra iets komen maken dat naar naar ieders verwachting een voorstelling zal zijn.

Initieel zou het vijftal resideren bij festival Cement in Den Bosch, maar door de virussluiting van de grenzen ontvangen we hen met grenzeloze graagte. Het is immers een kleine stap van Den Bosch naar Het Bos.

Het vlijtige vijftal vleit zich neer in onze theaterzaal om te werken aan WEIRD TALES, een voorstelling over horror en ecologie.

We starten in het historische rampjaar 1816 — ‘het jaar zonder zomer’ — wanneer Lord Byron, Mary en Percy Shelley en dr. John Polidori de grondbeginselen leggen voor het moderne horrorgenre. Buiten regent het pijpenstelen en geselen hongersnoden en epidemieën het Europese vasteland. In de ban van die apocalyptische weersomstandigheden besluit het viertal om een griezelwedstrijd te houden: ‘Laten we allemaal een spookverhaal verzinnen.’ Op drie stormachtige nachten verzinnen de romantici het monster van Frankenstein en de vampier. Wat als die vier dichters vandaag weer samen opgesloten zitten en zich dezelfde vraag stellen: ‘Hoe zien eigentijdse monsters eruit?’ Het zijn die post-apocalyptische schrikbeelden die we deze drie weken willen verzinnen, verbeelden en animeren.

De voorstelling gaat in 2021 in premiere in CAMPO en speelt daarna onder meer in De Grote Post, Arenberg, CC Mechelen/NONA, 30CC, Schilde, CC Westrand en BRONKS.