Maika Garnica, Aiko Devriendt & Thijs Paijmans

→ Space Force Operations 7 Maart 2020

Geluids-, object- en publieksboetseerster Maika Garnica sloot zich in november 2019 samen met muzikaal octopus Aiko Devriendt en visueel perfectionist Thijs Paijmans een kleine twee weken op in onze theaterstudio om er op onderzoek te gaan. Zaterdag 7 maart 2020 tonen ze hun noeste arbeid tijdens Space Force Operations!

Bosmedewerker Ward Zwart maakte deze anigif teaser voor hun performance op Space Force Operations:

foto copyrights: © Joeri Thiry © Bram Goots © Madiken Verboven © Thijs Paijmans

Maika is vanuit haar beeldhouwopleiding nogal geïnteresseerd in objecten en keramiek. Als ongediplomeerd componist, muziektherapeut en pianist is Aiko redelijk geïntrigeerd door geluid. Het mag bijgevolg niet verbazen dat het onderzoek zich toelegt op het klankspectrum van keramische objecten. Ze gaan hierbij danig gevoelsmatig en intuïtief te werk dat het welhaast moet uitmonden in een sferisch, dromerig resultaat van abstracte figuren en vloeiende klankvormen. Thijs is vanuit zijn achtergrond ietwat gebiologeerd door beeld en kleur. Hij voorziet het geheel van visueel peper en zout.

Maika Garnica neemt het sculpturaal medium als vertrekpunt om de relatie tussen kunstenaar, toeschouwer en ruimte te onderzoeken. Variaties in context en interactie doen de aard van haar werk voortdurend verschuiven, van sculptuur tot geluidsobject of gebruiksvoorwerp. Haar werken vormen prototypes die de complexe verhouding tussen vorm en materie articuleren en tegelijk tot sociale leerprocessen kunnen leiden.

Aiko Devriendt maakt muziek voor beelden, mensen, performances en installaties. Hij componeert, producet en speelt live op verschillende instrumenten. Met een achtergrond op de klassieke én jazzpiano, muziektherapie én compositiestudies, bestudeert hij zowel de theoretische als de gevoelsmatige aspecten van muziek. Met een nederigheid en openheid blijft hij immer bijlerend de fascinerende en intrigerende wereld van klank en muziek verkennen.

Thijs Paijmans is Thijs van de Imagerie en leeft zowat in Het Bos. Hij kan beeldige beelden schieten en verbeeldingen kortsluiten met perfect gemillimeterde projecties.