Met Boslabs naar het MAS!

verslag woensdag 13 november

Een MAS-gids leidde Boslabs rond door de FEEST-expo en door het spullendepot van het MAS.

In de FEEST-expo focust MAS op feestvieren in verschillende culturen, door de jaren heen. Antwerpen is een internationale stad, een smeltkroes van feestvierders. Net als onze groep jongeren die wortels heeft in onder andere Columbia, Spanje, Marokko, Griekenland, Afghanistan en Somalië. In de tentoonstelling was er voor elk wat wils. We leerden verschillende vormen van feestvieren kennen en leerden zo tevens bij over de feestviergewoontes van andere jongeren over de hele wereld.

Niet alle jongeren kennen even goed Nederlands en het was niet altijd even gemakkelijk om te begrijpen waar de gids het precies over had, maar de interactieve doe- en zoekopdrachten maakten veel goed.

Eindigen deden we met een concert van de Antwerpse Decaporgels.

Iedereen was onder de indruk van het museumgebouw zelf, ook al hadden velen het MAS al eerder bezocht. Het uitzicht blijft adembenemend.

Sommige jongeren knutselen liever tijdens de BOSLABS-ateliers, anderen vonden het net fijn om zich door de tentoongestelde stukken van het museum te laten inspireren voor een volgende keer.