Nicolas Delalieux en Nathalie Goossens

zoeken onder

Mijnheer Delalieux en mevrouw Goossens bekwaamden zich beiden in de nobele kunst van het drama maken aan het Brusselse Ritcs. Het was echter niet daar dat ze elkaar kennen leerden. Hun ontmoeting vond plaats toen ze beiden deel bleken uit te maken van het nu al legendarische collectief K.A.K. Vermits Nathalie en Nicolas een kleine, maar harde Antwerpse kern vormen binnen de Koekelbergse Alliantie van Knutselaars deelden ze redelijk vaak een treincoupé. En reizen schept nu eenmaal een band.

In dat opzicht is het niet geheel verbazend dat ze nu samen iets proberen te maken. Maar alvorens iets te maken, besloten ze op onderzoek uit te gaan.
Dat onderzoek startte met een verblijf in een 3de kleuterklas ergens in Berchem. Daar probeerden ze spelenderwijs iets bij te leren van de kleuters. Iets over ruimtegebruik. Kleuters zijn immers nog in staat om onbevangen naar een ruimte te kijken. Een badkamerheeft voor volwassen een welomlijnde functie. Voor een kleuter is het misschien een magische echokamer. Of wie van ons slaagt er in het irritante gebrom van een ijskast te beluisteren als een liedje?

Ze kregen massaal veel input van de kleuters en die namen ze mee naar Het Bos waar ze de afgelopen maanden een kader trachtten te maken om die veelheid van info in kwijt te kunnen. Er werd belachelijk veel geschreven, er groeide een plan om een muziekalbum te maken, vandaag is het idee om een luisterspel te maken omdat de muzikant is ziek gevallen… En morgen is er een nieuwe dag.
Nicolas en Nathalie verblijven nog in Het Bos tot eind februari 2020. Mogelijk laten ze nog iets horen. Even misschien blijft het stil...