Sam De Clercq

resident Bosacademie

Sam werkt aan nieuwe muziek tijdens haar residentie in Het Bos. Ze wordt gecoacht door Ezra Veldhuizen. Ontdek haar nieuw werk in de Concertzaal op 6 oktober tijdens Vruchtbare Grond!

Heb je een netwerk van andere kunstenaars, en hoe ondersteunen zij jou?

Ik zou nergens staan zonder de steun van vrienden en de community waarin ik beweeg. Overlast en Toverberg, Mostly Interrupted, Snobs, opgroeien in de Hotsjumenas scene,… Ze helpen mij niet enkel met speelkansen en advies, maar geven mij ook een thuis binnen hun respectievelijke scenes en vaste ontmoetingsplaatsen, waar ik altijd terecht kan.

Beschrijf je ideale werkomgeving.

Een plek waar ik alleen en luid kan zijn, zonder iemand te storen, maar wel in de buurt van andere artiesten die mij inspireren. Ideeën delen en feedback uitwisselen is even belangrijk als ongestoord kunnen werken. En daglicht. Een aangenaam en betaalbaar atelier, zeker als muzikant, is vandaag heel moeilijk te vinden, dus ik ben nog aan het uitzoeken hoe dit realiteit te maken.

Wanneer is je favoriete moment van de dag om te creëren?

Vroege ochtend, en late avond/nacht. Ik kan mijn slaap helaas niet in twee delen, maar hoop ooit een plek te vinden waar ik lawaai kan maken op de momenten wanneer ik mij geïnspireerd voel.