Toolbox & Anane

Zomerresidenten Muziek 2020

Producer/beatmaker ToolBox (oftewel Tom Bauwens) werkt samen met danser/artiest Joffrey Anane een week lang samen aan een muziek- en dansvoorstelling die op zaterdag 11 juli 2020 om 20:30u via een livestream in première gaat!

Een experiment waarbij dans en beweging d.m.v. motion tracking de muziek beïnvloeden en manipuleren. Hierdoor worden de bewegingen een onderdeel van de muziek en vormen beide disciplines één geheel.

Via deze link kom je op zaterdag 11 juli om 20:30u rechstreeks bij de Livestream ☛ https://www.twitch.tv/toolbox_tb

Bekijk de gearchiveerde Livestream hieronder:

In plaats van onze residenten vervelende vragen te stellen, geven we ze enkele quotes uit het werk 'Truisms' van kunstenares Jenny Holzer en 'Oblique Strategies' van Brian Eno & Peter Schmidt.


TRUISMS

Planning for the future is escapism

Tom: "Het is beter om de dingen te laten gebeuren in het heden ipv te ver vooruit te plannen. Toekomstplannen kunnen een motivatie en doel zijn, maar als het enkel bij plannen blijft geraakt je niet vooruit."

Confusing yourself is a way to stay honest

Tom: "Happy accidents ontstaan meestal tijdens het experimenteren en spelen met nieuwe mogelijkheden. Soms levert dit een authentieker resultaat dan een berekend idee."

Everyone’s work is equally important

Tom: "In ons geval spreekt dit voor zich. Muziek en dans vormen samen een groter geheel."


OBLIQUE STRATEGIES

Once the search is in progress, something will be found

Tom: "Beginnen is belangrijker dan wachten op inspiratie. "

Look at the order in which you do things

Tom: "De volgorde van je proces omgooien, houdt het spannend en zorgt ervoor dat je niet steeds in dezelfde gewoontes valt."

Use an old idea

Tom: "Een oud idee kan een beginpunt zijn voor iets nieuws. Het kan de moeite waard zijn om onafgewerkte of ruwe ideeën te recycleren ipv aan iets nieuws te beginnen."


JENNY HOLZER ‘Truisms’ 1983
‘Truisms’ zijn een paar honderd uitspraken van politieke, sociale, filosofische of moralistische aard. Soms zijn het 'open deuren', soms geven zij stof tot nadenken. De uitspraken zijn niet de persoonlijke meningen van Holzer. Sommige uitspraken of opvattingen zijn tegenstrijdig, maar samen geven ze een afspiegeling van de werkelijkheid. Holzer zegt: "Ik dacht dat het geheel een redelijk betrouwbaar portret zou kunnen zijn van de manier waarop de dingen zijn in de wereld, omdat al deze tegenstrijdige meningen tegelijkertijd bestaan".

Brian Eno & Peter Schmidt - Oblique Strategies (1975)
Brian Eno, Peter Schmidt en David Bowie hadden ook wel eens dipje. Eno en Schmidt ontwikkelden hiervoor het kaartspel "Oblique Strategies" en Bowie voegde er later een paar kaarten aan toe. De kaarten bevatten teksten speciaal voor musici om blokkades te doorbreken en lateraal denken te stimuleren.