JELLE KINDT Boekpresentratie ‘the Black Rabbit’ // THE HOUSE OF INDIE ‘Game Paint Factory’ // ATELIER VAN DE ZON ‘PiconBlik’ // RIMBOE-RAMA

Za 25 oktober 2014
12:00

THE BIG DRAW IN HET BOS ! 

In Het Bos vindt u op zaterdag 25 oktober een kleine plejade van mensen die van dicht of ver de nobele kunst van het tekenen bezigen.
Schudden onder meer aan de boom:

Doorlopend van 12u tot 21u

JELLE KINDT  Boekpresentratie ‘the Black Rabbit’

Openingsdrink 19u ! 

Illustrator en bewaker van de Scheld’apen zeefdrukstudio nodigde vorige jaar tijdens Scheld’apens laatste zomer een vuige verzameling van zeefdrukkers uit in zijn studio.
Grisfx (be), Bent Van De Sompele (be) , Bram Algoed (be) , Ward Zwart (be) , Johannes Rodenacker (de) en Tomoko Mori (jp) deden allen een grafische duit in de zak waarop Kindt besloot de drukken te bundelen tot een boek en het vandaag op de wereld los te laten.
De titel is een hommage aan het zwarte konijn dat fluks, dartel en grazend rond de zeefrukstudio dwaalde tijdens het creatieproces.


THE HOUSE OF INDIE ‘Game Paint Factory’
Een installatiegame waar u zorgeloos in een kleurloze wereld ronddwaalt tot u een object tegenkomt dat u kan schilderen. De deelnemers gebruiken echte verfborstels, of wat hij of zij dan ook verkiezen te gebruiken, om het object te kleuren. Het echte kunstwerk wordt live gestreamd op het in-game object.

Game Paint Factory is een imaginaire en creatieve reis die de gamewereld verbindt met die van de Schone Kunsten voor een breed publiek
Met Thomas en Hannes Devillé

 

ATELIER VAN DE ZON ‘PiconBlik’
Uw beeltenis op het blik budgetpils dat u net achteroversloeg of al lang bewaarde voor een speciale gelegenheid zoals deze. Collodionfotografie op Carablik met Karen Spiessens en Alexander Treter.


RIMBOE-RAMA     

OPENINGSDRINK 15u ! 

Dat er in de stad een nijpend tekort is aan natuur is geen geheim, slechts 4,4 % van Antwerpen is groen. Aan saaie muren is er echter absoluut geen tekort, de stad is er zelfs mee bezaaid! Om het evenwicht hiertussen te herstellen, introduceert de Antwerpse illustratrice Stephanie Gerdon: 'Rimboe-Rama', een illustratief project waarbij zoveel mogelijk saaie muren in de stad worden beschilderd met planten, bomen en bloemen.

De Antwerpse illustratrice Stephanie Gerdon neemt een muur in Het Bos onder de kundige handen.