OORSTOF: Alan Licht & Tetuzi Akiyama + Tandaapushi + Mars Williams

Di 24 mei 2016
20:00

"De New Yorkse gitarist ALAN LICHT kennen we van zijn samenwerkingen met Sonic Youth’s Lee Ranaldo, de indiebands Love Child en Run On, en de powerimprov van Blue Humans. Zijn Japanse tegenhanger TETUZI AKIYAMA, maakte deel uit van Keiji Haino’s Nijiumu, werkte samen met artiesten als David Sylvian en Oren Ambarchi en is een van de gangmakers van de avontuurlijke Japanimprovscene.

Naar aanleiding van de nieuwe release Tomorrow Outside Tomorrow voor Editions Mego zakken Licht en Akiyama af richting Het Bos en laten de grenzen tussen rock en experiment verder vervagen."

editionsmego.com/release/EMEGO-217
www.alanlicht.com
www.furious.com/perfect/tetuziakiyama.html

"Léo Dupleix (elektronica), Louis Evrard (drum) en Laurens Smet (bas) bundelen in het powertrio TANDAAPUSHI hun gezamenlijke passie voor avantrock, musique concrète, freejazz, elektronica en noise tot een bijzonder dynamisch geheel. Met onweerstaanbare grooves, repetitieve patronen, drones en een hoog energiegehalte creëren ze tijdloze en hypnotische muziek."

In 2015 tourde Tandaapushi doorheen Japan, Denemarken, België en Zweden en debuteerden ze met Fire Disposal voor het Deense label JVT LANDT.
Truly hypnotizing, trance-inducing music, that somehow picks up where kraut rock bands like Can, Neu and Faust stopped. “ Vital Weekly

http://www.leodupleix.com/tandaapushi
http://www.jvtlandt.com/releases/tandaapushi/fire-disposal/

"Rietblazer, meester improvisator, sessiemuzikant en componist Mars Williams is het best bekend als saxofonist van The Psychedelic Furs, zijn eigen bands Liquid Soul en Switchback en zijn gesmaakte bijdragen voor gezelschappen als The Chicago Tentet, The Vandermark 5, XmarsX, Full Blast en Scorch trio. Anthony Braxton en Roscoe Mitchell waren zijn eerste mentors, met Hall Russell's NRG Ensemble inspireerde hij een hele generatie nieuwkomers en hij ontpopte zich tot een van de invloedrijkste muzikanten in de downtownscene van Chicago en New York.  Samen met Paal Nilssen-Love en Kent Kessler verbaasde hij in 2012 vriend en vijand nog met de schitterende lp Boneshaker voor Trost Records. Het kan dus alle kanten op met deze muzikale veelvraat."

http://www.marswilliams.com

Tickets: 8€, Reserveren kan via: reservaties.soundinmotion@gmail.com

 • mei

 • za30 mei

 • zo31 mei

 • jun

 • ma01 jun

 • di02 jun

 • wo03 jun

 • do04 jun

 • vr05 jun

 • za06 jun

 • zo07 jun

 • ma08 jun

 • di09 jun

 • wo10 jun

 • do11 jun

 • vr12 jun

 • za13 jun

 • zo14 jun

 • ma15 jun

 • di16 jun

 • wo17 jun

 • do18 jun

 • vr19 jun

 • za20 jun

 • zo21 jun

 • ma22 jun

 • di23 jun

 • wo24 jun

 • do25 jun

 • vr26 jun

 • za27 jun

 • zo28 jun

 • ma29 jun

 • di30 jun

 • jul

 • wo01 jul