CHANGING GEARS: Theatre NO99 & Benjamin Verdonck (lezing+performance)

Zo 30 april 2017
14:00

"Ene-Liis Semper en Tiit Ojasoo geven een lezing over politiek theater, vertrekkende vanuit hun ervaringen als drijvende krachten achter het Estse theatergezelschap Theatre NO99. Het gezelschap werkt vanuit Tallinn aan een oeuvre van 100 stukken om zich daarna te ontbinden. Aan de hand van fragmenten uit hun documentaire Ash and Money komen we meer te weten over hun visie. In Ash and Money richt Theatre NO99 een hyperpopulistische politieke partij op die de gevestigde orde aan het wankelen krijgt.

In Estland betekende deze actie een grote schok en op het partijcongres, het uiteindelijke moment waarop duidelijk wordt of het een performance is of realiteit en beslist wordt over het al dan niet oprichten van de partij, zijn maar liefst 7000 aanhangers aanwezig. Tijdens Changing Gears geven Ene-Liis Semper en Tiit Ojasoo een lezing over hun werk aan de hand van deze actie.
"

De lezing is in het engels!
www.no99.ee -

"Benjamin Verdonck toont zijn miniatuurvoorstelling 'Gille leert lezen' van een vijftiental minuten voor een vijfentwintifgtal toeschouwers. Een weifelend knutselwerkje met drie verhalen, veel touwtjes, twee kleuren, een paar schoenen en een kat. Altijd magisch!"

www.benjamin-verdonck.be -

Tickets: 5€ / verkrijgbaar via  →  www.deimagerie.be