VISITE: Sanaz Azari - SALAAM ISFAHAN + Forough Farrokhzad - THE HOUSE IS BLACK (filmprogramma)

Ma 26 februari 2018
20:30

Sanaz Azari - Salaam Isfahan (2010, 59’)

Onder het voorwendsel van het maken van portretten van voorbijgangers neemt de regisseur poolshoogte van Iran aan de vooravond van de herverkiezing van Mahmoud Ahmadinejad in juni 2009. De film portretteert een samenleving vóór, tijdens en na de verkiezingen, een korte droomperiode waarin verandering voelbaar wordt.

The House is Black (1962, 22’) door Forough Farrokhzad

Forough Farrokhzad is de meest gelezen Iraanse hedendaagse dichter en de bekendste vrouw in de Perzische literatuur. Farrokhzad werd geboren in Teheran in 1935, overleed op 32-jarige leeftijd en is tot op de dag van vandaag een grote inspiratiebron in poëzieminnend Iran. ‘The House is Black’ is haar eerste en enige film. Een tragische poëtische vertelling die een grote invloed heeft gehad op de moderne Iraanse cinema van Abbas Kiarostami en Mohsen Makhmalbaf, die vertelt over de levens en lichamen van mensen die tragisch misvormd zijn door lepra.

Tickets: https://www.deimagerie.be/tickets-visite/