VISITE: Herman Asselberghs - FOR NOW + Mieriën Coppens - CARRY ON + Els Opsomer - 10TH OF NOVEMBER | 09:05 (filmprogramma)

Vr 02 maart 2018
20:30

Herman Asselberghs - For Now (2017, 32’)

In tijden van grote beroering komt de tijd tot stilstand.” (Walter Benjamin)

Een trage camerazwenking en een harde montagesprong zijn de centrale bewegingen in ‘For Now’. De film voltrekt zich in golven. Publieke plekken, parken en pleinen – Levinsky Park, Habima Square, Lion Square, Zucotti Park, Maximiliaanpark, Times Square – en pastorale landschappen aan de uiteinden van de Middellandse Zee komen en gaan. Varianten op gebeurtenissen: mensen wachten, passeren, leven hun levens, doden de tijd. Hier geen vluchtelingen in beeld, geen manifestanten of soldaten, geen spektakel. Een film naast de kwestie en naast de tijd, met de vinger op de kwesties van deze tijd.

Carry on door Mieriën Coppens (2017, 12’) & 10th of November | 09:05 ( 2008, 14’) door Els Opsomer

In ‘Carry On’ door Mieriën Coppens zien we enkelingen wachten, stilte wordt gehoord, een microscopische aandacht gaat door een vermoeide menigte. De film is bijna onhoorbaar omdat hij zich op stille figuren richt, hoewel hun strijd oorverdovend is.

‘10th of November | 9:05’ toont ons hoe Turkse burgers elk jaar op 10 november om stipt 09u05 hun activiteiten stil leggen om het overlijden van Mustafa Kemal Atatürk te herdenken.

Tickets: https://www.deimagerie.be/tickets-visite/