VISITE: Saddie Chuoa - THE CHOUAS, A WORK IN PROGRESS - #EPISODE 1&3 + Nicole Van Goethem - EEN GRIEKSE TRAGEDIE + Heiny Srour (filmprogramma)

Za 03 maart 2018
20:30

Saddie Choua - The Chouas, A Work in Progress: #Episode 1 (25’) en #Episode 3 (24’)

Een oude foto van Saddie Choua’s vader en zijn vier broers ligt aan de basis van het werk ‘The Chouas – A Work in Progress’. Drie onder hen emigreerden, één keerde terug, twee broers bleven in Marokko. Vanuit dit autobiografisch element creëert Choua episodes waarin de vervreemding bij migrantenfamilies in Europa, de zelfportretten in de diaspora, de koloniale geschiedenis, en de schimmen van het thuisland worden afgetast. Autobiografische verhalen worden vermengd met geschiedenis, literatuur en populaire cultuur, de grenzen tussen fictie en non-fictie vervagen.

Een Griekse Tragedie (1985, 8’) door Nicole Van Goethem & The Singing Sheikh (1991, 10') van Heiny Srour

De animatiefilm ‘Een Griekse tragedie’ is het veelgeprezen debuut van Nicole Van Goethem. In de film zien we drie levende kariatiden die eeuwenlang een afbrokkelende tempel stabiel proberen te houden. Hun werk wordt steeds zinlozer. Met zachte humor toont de film begrip voor de menselijke zwakheden.

Saddie Choua kiest voor Visite ook The Singing Sheikh (1991, 10') van de Libanese filmmaakster Heiny Srour (°1945).

Tickets: https://www.deimagerie.be/tickets-visite/