VISITE: Eva L'Hoest - Kortfilmprogramma

Za 11 augustus 2018
20:30

Van 9-18 augustus vindt de vijfde editie van Visite Filmfestival plaats in Het Bos.

Tijdens Visite vormt De Imagerie de theaterzaal van Het Bos om tot een politieke, documentaire en experimentele cinema en nodigt makers uit om hun werk te tonen en vraagt hen een film van een andere maker mee te brengen. Op deze manier maakt het publiek kennis met films van makers die meestal niet van ver komen, maar die via hun werk en de gekozen films thema’s aanraken die uitwaaieren over de hele wereld. 

Eva L'Hoest - Kortfilms

Eva L'Hoest streeft ernaar om bepaalde technologieën zelf te beheersen, om deze vervolgens te kunnen inzetten tegen die technologie zelf. Ze manipuleert het digitale beeld, gaande van het gebruik van eenvoudige belichting tot complexe laserscanners. Ze onderzoekt de morbide aard van het virtuele, wanneer het ontdaan is van zijn strikt illusionistische kracht. Dit resulteert in een fascinerend en bevreemdend oeuvre van kortfilms, dat ze komt presenteren tijdens Visite.

Eva L’Hoest on her project with Ssaliva:

“Tijdens het festival, zal ik mijn laatste collaboratie met de artiest Ssaliva tonen. De projectie van dit nieuwe project zal in 4 acts worden voorgesteld als ‘audio-visuele-plakkaten’. Gevolgd door een samenkomst met beide artiesten.” 

Tickets: €5 per avond, €25 full program pass via https://www.deimagerie.be