VISITE: Heleen Declercq - GIRLHOOD + Maceo Frost - RAISED BY KRUMP & Frank Ocean - NIKES (filmprogramma)

Di 14 augustus 2018
20:30

Van 9-18 augustus vindt de vijfde editie van Visite Filmfestival plaats in Het Bos.

Tijdens Visite vormt De Imagerie de theaterzaal van Het Bos om tot een politieke, documentaire en experimentele cinema en nodigt makers uit om hun werk te tonen en vraagt hen een film van een andere maker mee te brengen. Op deze manier maakt het publiek kennis met films van makers die meestal niet van ver komen, maar die via hun werk en de gekozen films thema’s aanraken die uitwaaieren over de hele wereld. 

Heleen Declercq - 'Girlhood' (2017, 14’)

'Girlhood' wil de grenzen openbreken van het stereotiepe begrip 'vrouwelijkheid'. Daarvoor keert de maakster terug naar haar kindertijd, wanneer ze zich vragen begint te stellen bij haar korte haren, ontbrekend bikinitopje en roekeloze boomgeklauter. Het resultaat van haar persoonlijke zoektocht is een mozaïekportret van jongeren die elk een facet weerspiegelen van zichzelf als jonge vrouw.

Heleen Declercq on 'Raised by Krump' (2016, 22') by Maceo Frost:

“'Raised by Krump’ is zonder twijfel een van mijn grootste inspiraties. Omdat het een zeer visuele documentaire is, maar ook ontzettend muzikaal en ritmisch. Thema en stijl gaan hier hand in hand en dat vind ik net zo interessant aan kortfilm. In twintig minuten word je ondergedompeld in een zeer specifieke dans- en beeldstijl. Het is zeker niet de beste film die ik ooit zag, wel de meest inspirerende. Het toont voor mij hoe documentaire ook op een andere manier kan aangepakt worden en dat docu niet altijd wil zeggen dat het met een handycam werd gefilmd, wat veel mensen nog steeds denken, helaas..."

Tickets: €5 per avond, €25 full program pass via https://www.deimagerie.be