VISITE: Hugo Amoedo - EUROPA + Xurxo Chirro - VIKINGLAND (filmprogramma)

Wo 15 augustus 2018
20:30

Van 9-18 augustus vindt de vijfde editie van Visite Filmfestival plaats in Het Bos.

Tijdens Visite vormt De Imagerie de theaterzaal van Het Bos om tot een politieke, documentaire en experimentele cinema en nodigt makers uit om hun werk te tonen en vraagt hen een film van een andere maker mee te brengen. Op deze manier maakt het publiek kennis met films van makers die meestal niet van ver komen, maar die via hun werk en de gekozen films thema’s aanraken die uitwaaieren over de hele wereld. 

Hugo Amoedo - 'EUROPA' (2017, 27’)

"Voordat ik mijn thuisland Spanje achterliet, kocht ik een camera om mijn leven in het buitenland te verbeelden. Europa kwam toen over als een moderne plek, overladen met mogelijkheden. Na mijn filmstudies in Brussel bracht ik enkele maanden door in existentiële crisis. Omdat ik helemaal niets meer begreep, begon ik met filmen. Ik wilde een spoor van beelden op mijn pad achterlaten, beelden die ik in de toekomst misschien wel zou kunnen begrijpen."

Hugo Amoedo on 'Vikingland' (2011, 99’) by Xurxo Chirro:

"Begin jaren '90, filmde Luis Lomba zijn werk in het buitenland met een HI8-camera. Hij filmde zijn dagelijks leven op de veerboot en de interacties met zijn Galicische medezeilers, die zoals hem waren gemigreerd in het Europese Noorden. Hij gaf de videobeelden aan zijn collega's als cadeau. Onder die Galicische migranten was er de vader van Xurxo Chirro. De filmmaker digitaliseerde de beelden in 2007 en ging ermee aan de slag. Als resultaat, ontstond er dit episch portret van de Galicische economische migratie."

Tickets: €5 per avond, €25 full program pass via https://www.deimagerie.be