VISITE: Effi Weiss & Amir Borenstein - SOUS LA DOUCHE, LE CIEL + Emmanuel Grass - ETRE VIVANT (filmprogramma)

Vr 17 augustus 2018
20:30

Van 9-18 augustus vindt de vijfde editie van Visite Filmfestival plaats in Het Bos.

Tijdens Visite vormt De Imagerie de theaterzaal van Het Bos om tot een politieke, documentaire en experimentele cinema en nodigt makers uit om hun werk te tonen en vraagt hen een film van een andere maker mee te brengen. Op deze manier maakt het publiek kennis met films van makers die meestal niet van ver komen, maar die via hun werk en de gekozen films thema’s aanraken die uitwaaieren over de hele wereld. 

Effi Weiss & Amir Borenstein - 'Sous la douche, le ciel' (2018, 85')

Een groep Brusselaars houdt zich vijf jaar lang bezig met het zoeken, financieren en renoveren van een gebouw. Ze willen sanitair voorzien waar de kwetsbaarste bewoners van de stad, zich kunnen opfrissen om ze hun waardigheid terug te geven. De groep wordt geconfronteerd met de politieke realiteit van de stad en hun traject ontpopt zich tot een spannende weg met veel ups en downs. De film beschrijft een moeizame strijd, van idee tot concretisering.

Effi Weiss & Amir Borenstein on 'Être vivant' (2013, 17’) by Emmanuel Grass:

“We stuitten op deze film terwijl we ‘Sous la douche, le ciel / Shower Power’ aan het opnemen waren. Anders dan onze eigen film, gaat dit werk over het bestaan als dakloze. Over de momenten voordat structuren zoals DoucheFLUX noodzakelijk worden. In onze film is de realiteit van het straatleven altijd aanwezig in de achtergrond, maar wordt ze nooit getoond. In ‘Être vivant’ is dat wel het geval. We houden van deze film omwille van zijn subjectieve toon en zijn radicale en briljante cinematografische keuzes, die de film zowel formeel als emotioneel maken.”

Tickets: €5 per avond, €25 full program pass via https://www.deimagerie.be