VISITE: Laure Prouvost - WANTEE & DIT LEARN + John Latham - SPEAK (filmprogramma)

Za 18 augustus 2018
20:30

Van 9-18 augustus vindt de vijfde editie van Visite Filmfestival plaats in Het Bos.

Tijdens Visite vormt De Imagerie de theaterzaal van Het Bos om tot een politieke, documentaire en experimentele cinema en nodigt makers uit om hun werk te tonen en vraagt hen een film van een andere maker mee te brengen. Op deze manier maakt het publiek kennis met films van makers die meestal niet van ver komen, maar die via hun werk en de gekozen films thema’s aanraken die uitwaaieren over de hele wereld. 

Laure Prouvost - Wantee (2013, 15')

Voor de setting van deze video creëerde Laure Prouvost een donkere en modderige kamer in Grizedale Arts. De kamer is ontworpen als de woonkamer van Prouvosts fictieve grootvader. Dit verzonnen familielid wordt beschreven als een conceptuele kunstenaar en een van Kurt Schwitters’ beste vrienden. Prouvosts film baseert zich op het duale aspect van Schwitters werk - zijn veelgeprezen ‘Merz’ werken als ook zijn conventionele portretten en landschappen. De kamer toont verschillende kenmerken van een tearoom, geïnspireerd door Schwitters’ kameraads bijnaam ‘Wantee’, verkregen door haar gewoonte om de vraag te stellen: "Want tea?". Prouvost combineert taal en beeld om een verzonnen verhaal te construeren dat zowel verleidt als verontrust en tegelijkertijd de glibberige paden tussen fictie en realiteit bewandeld.

Laure Prouvost - DIT LEARN (2017, 16')

YOU ARE 6 MINUTES LATEYOU ARE HERE YOU ARE THE NOWYOU ARE THE NEXT 12 MINSYOU ARE GOING TO DIT-LEARNYOU ARE THE NEXT 4 PARTSYOU ARE TO BECOMETHE SEAT YOU ARE | SAT ON

+ 'Speak' (1962, 10') by John Latham

‘Speak’ is his second attack on Cinema. Not since Len Lye’s films in the thirties has England produced such a brilliant example of animated abstraction. 'Speak' burns its way directly into the brain. It is one of the few films about which it can truly be said, “it will live in your mind”. – Ray Durgnat

Tickets: €5 per avond, €25 full program pass via https://www.deimagerie.be