Extra Academy: WALID RAAD

Vr 12 oktober 2018
10:00

Extra Academy organiseert een open programma van lezingen, performances, workshops en screenings rond artistieke praktijk, reflectie en onderzoek. Extra Academy is een alliantie van de Royal Academy of Fine Arts Antwerp, Sint Lucas School of Arts Antwerp en Het Bos. Kunstenaars Nico Dockx en Steve Van den Bosch cureren.

De Libanees Walid Raad is een van de belangrijkste kunstenaars uit het Midden-Oosten. Zijn werk is onder meer te zien in het Louvre, Moma, op de Biënnale van Venetië,… Het houdt direct verband met de oorlogen in Libanon. Speels én confronterend toont hij hoe conflicten niet enkel sporen nalaten op geest en lichaam, maar ook op artistieke processen.

In zijn lecture performances verweeft hij kunst, economie en politiek. ‘Preface to the Seventh Edition’ is een artist talk waarin hij vertelt over twee langlopende kunstprojecten: ‘The Atlas Group’ (zijn wereldvermaarde -maar fictieve- kunstenaarscollectief dat de complexe Libanese geschiedenis in beelden vatte) en ‘Scratching on things I could disavow’ waarin hij de huidige ‘boom’ van hedendaagse kunst in het Midden-Oosten en de Arabische wereld bevraagt.

sprekers deze dag: Christa-Maria Lerm Hayes, Mieke Bal, Alexandre Kazerouni en Walid Raad.

Inschrijven kan via reservaat@hetbos.be 
Kosten: 8€ inclusief lunch