Extra Academy: KILIAN RUTHEMANN

Do 06 december 2018
19:00

Vanaf het najaar van 2018 lokt Extra Academy maandelijks een aantal gasten naar onze nederige stulp. Deze hoogst interessante mensen laten hun licht schijnen op eigen werk of dat van anderen, geven een lezing, tonen een film, starten een debat of doen iets nóg spectaculairder. Extra Academy is een alliantie tussen de Academie voor Schone kunsten, Sint Lucas School of Arts en Het Bos, gecureerd door kunstenaars Nico Dockx en Steve Van den Bosch

Kilian Ruthemann leeft en werkt in Zwitserland. Hij ontwikkelt zijn beeldend werk veelal in situ, in rechtstreeks verband tot de omgeving waarin het getoond wordt. Na afloop van de tentoonstelling verdwijnt het. Elk van zijn werken komt voort uit een drieste actie die zowel schoonheid als absurditeit belichaamt. De kern van zijn onderzoek is filosofisch, het resultaat poëtisch.

Daarnaast heeft hij met zijn project “Spinoza Lector” over een periode van 24 uur hardop voorgelezen over Spinoza’s ethiek.

Alsof dat nog niet volstaat kan u nà deze Extra Academy, samen met de gasten en de deelnemers, de benen onder de eettafel steken voor een diner van Otark

Extra Academy is gratis mits reservatie via reservaat@hetbos.be
Otark Diner is betalend en reserveert men via otarkproductions@gmail.com