VISITE FILM FESTIVAL: Gitte Le Bruyn & Joachim Badenhorst (performance) + Martha Colburn - 'Dolls Vs. Dictators' + Jacky De Groen - 'Spermaceti'

Vr 15 februari 2019
20:30

Gitte Le Bruyn & Joachim Badenhorst
 (live)

Voor deze audiovisuele elektronische performance sprokkelt Joachim Badenhorst uit het album ‘Ongerijmde Rijmen’ van Zero Years Kid i.s.m. Sean Carpio, en duikelt Gitte Le Bruyn al animerend in de stapels schetsboeken en aquarellen van Miljan Vukicevic. Digitaal worden kleurrijke figuren geknipt en hergebruikt. Er tuimelen meisjes door de lucht, steden dansen op de zoete tonen van de live muziek.

+ Gitte Le Bruyn over de keuzefilms: 'Dolls Vs. Dictators' (2010, 11’) van Martha Colburn + 'Spermaceti' (2018, 11’) van Jacky De Groen

‘‘Ik wou de tactiele kwaliteit van de tekeningen en materialiteit van de verflagen bewaren, een eigenschap die ik ook in haar films herken. Jacky’s film bewonder ik door de mogelijkheid tot abstractie. Hoe meer zij abstraheert, hoe dieper ze in de realiteit kan doordringen, een filmverhaal kan net als een schilderij abstract zijn. Ik hou van het gebruik van geluid en haar grafische eigenzinnige beeldtaal.’’

“At the moment a film is a song, a fairytale, a poem, a document, propaganda, a mural, etc. … I’m as much into reading and looking art as watching films.” (Martha Colburn)

‘‘Wat ik bewonder aan Martha Colburn’s werk is de lichte toon waarachter veel meer schuilt. Ze werkt aan een oeuvre rond belangrijke gebeurtenissen uit de moderne geschiedenis. Ik zie haar als een grensoverschrijder met haar groteske, fantastische iconografie, confrontaties, gevechten, …  ik moet er van lachen, er breekt dan een wilde vreugde, een brutale en mateloze levenskracht uit door.’’

 

TICKETS: klik hier (via De Imagerie)