VISITE FILM FESTIVAL: Lazara Rosell Albear - 'Yoko Osha: Volume II' + Mary Jimenez - 'Face Deal'

Ma 18 februari 2019
20:30

Lazara Rosell Albear - 'Yoko Osha: Volume II' (2017, 49')

Lazara Rosell Albear keert terug naar de magisch-realistische wereld van Santeria of Regla de Osha: de mysterieuze religie die in het geheim wordt beoefend door meer dan 70% van de Cubaanse bevolking, in het thuisland van de regisseur. De film verweeft een intieme verbeelding van deze traditie met zijn regels en rituele inwijdingen. Door het samenvoegen van verschillende filmstijlen wordt de film een subjectief zelfportret van de regisseur en de cultusvolgers. Het resultaat is een gelaagd werk waarin de plaats van het geloof en de universele menselijke zoektocht naar overleven, wordt onderzocht door middel van trance en heterotopieën.

+ Lazara Rosell Albears filmkeuze 'Face Deal' (2014,29’) van Mary Jimenez:

“De 101-jarige vader van de regisseur is getroffen door de ziekte van Alzheimer. Zijn geheugenverlies veroorzaakt een ongemakkelijke situatie en roept vragen op over de aard van familie en identiteit. Wie is zij voor hem geworden? Een dialoog wordt opgestart tussen de twee mensen, een woordenwisseling, van fragmenten van zinnen die zichzelf verliezen in de leegte of in een hallucinerende toestand. De filmmaker probeert deze gefragmenteerde waanzin vormelijk te ontwikkelen door te werken op de textuur zelf van het beeld, waar er nergens meer op wordt scherpgesteld, waar alles wordt vervangen door onzekere en verwarde details.” - Luciano Barisone

 

TICKETS: klik hier (via De Imagerie)