VISITE FILM FESTIVAL: Katrien Vermeire - 'Der Kreislauf' + 3 kortfilms

Za 23 februari 2019
20:30

Katrien Vermeire - ‘Der Kreislauf’ (2014, 30’)

In de zomermaanden wordt er op de Belgische stranden al honderd jaar een uniek spel gespeeld. Bij mooi weer staan in een verscheidenheid aan kleine winkels – ophopingen van zand, putten, soms niet meer dan een vlak gestreken ring – kleurrijke bloemen opgesteld. Ze maken deel uit van een bloeiende handel. Deze bloemen houden niet van water of regen, ze zijn van papier. Deze film volgt de jonge spelers van heel dichtbij.

+ Katrien Vermeire's flimkeuze: Pleziertreinen (1930, 8’) & ‘Ter Haring-visserij’  (1930, 15’) door Henri Storck met live begeleiding door Aiko Devriendt & ‘De socioloog’ (1972, 7’) door Luc Beyer de Ryke

‘Pleziertreinen’: Alles is een kwestie van kijken. Wat gebeurt er op het zand? Bij de film kun je spreken van schetsen en portretten, van kleine pointillistische penseelstreken in een geamuseerde en warme beschrijving van een zomerse zondag in de badplaats.

‘Ter Haring-visserij’: Mannen aan het werk, hun bewegingen, de productiecyclus, machines en werktuigen, een antropologie van de handenarbeid.

‘De socioloog’: In dit verslag, dat werd uitgezonden tijdens het televisienieuws van 29 juni 1972, spreekt professor Léo Moulin zich, niet zonder enige neerbuigendheid, uit over de gewoonten van de Belgen op vakantie. Gaat de Belg op vakantie, waarom en wanneer?

 

TICKETS: klik hier (via De Imagerie)