Aphar - a genesis

Za 07 december 2019
20:00

APHAR (uitgesproken als 'aw-far') is afgeleid van het Oud-Hebreeuws en het Oude Testament. Het kan vertaald worden als stof of as, maar ook als atomen, deeltjes of materie.

Het is eveneens de titel van kunstenares en verteller Helena Lemonniers zelf gecomponeerde scheppingsverhaal. Chaos, harmonie en transformatie vormen de sleutel tot alle oermythes. Geïnspireerd door verschillende interpretaties uit verschillende culturen hieuw Helena een eigen begin. Een nieuw scheppingsverhaal waarin moeder aarde de dialoog aangaat met ons, haar inwoners.

De voorstelling zoekt ook naar evenwicht en wanorde door geluiden te laten botsen, door eigen werelden te creëren. Geluidskunstenaar en muzikant Inne Eysermans gebruikt objecten, microcontrollers, electronics en veldopnames om op basis van de tekst een soundscape te creëren. Deze performance is uitgevoerd door Inne en Liew Niyomkarn.

Gouvernement, waar Helena en Inne elkaar ontmoetten, verzorgde de productie samen met Community of Listeners. Deze try-out in Het Bos is een live première voor alle deelnemers.

Gratis evenement, maar met maximum capaciteit van 30 personen.
Gelieve te reserveren via reservaat@hetbos.be