Leonard Eto (mét dans ensemble) + Tsubasa Hori

Zo 26 januari 2020
15:00

Japanse Taiko Drum!

Geen betere manier om uw kater of uw opkomende maandagblues kordaat de deur te wijzen dan Japans tromgeroffel op zondag. Met Tsubasa Hori en Leonard Eto krijgen we immers twee Taikotrippers over de vloer. Taiko betekent letterlijk grote drum en is een Japans slaginstrument met veellagig geluid. Het is zowel muziek, percussie als gevechtskunst en hoewel het orenschijnlijk explosief klinkt, is het tegelijkertijd ideaal om zielenrust te vinden. En laat dat nu net zijn wat men veelal verlangt op een winterse zondag.

De in Antwerpen woonachtige Tsubasa Hori verblijdt Het Bos al voor de vierde keer met haar aanwezigheid. De Japanse Taiko innovator Leonard Eto neemt voor de gelegenheid een dansgezelschap mee.
Ze spelen bovendien twee keer, dus u hebt geen enkel excuus om dit te missen.

Leonard Eto een van de beste en meest innovatieve hedendaagse taiko-spelers wiens visie en creativiteit de manier waarop taiko wordt uitgevoerd en bekeken in de wereld van vandaag diep heeft gevormd. In 1984 trad Leonard toe tot de Japanse taiko-drumgroep Kodo, waar ook Tsubasa op dat moment speelde, en al snel werd hij Kodo's belangrijkste speler, organisator, muziekregisseur en componist. In die hoedanigheid trad hij op in meer dan 50 verschillende landen. De nieuwe manieren van Leonard om taiko te bespelen, hadden niet alleen invloed op Kodo en de daaropvolgende taiko-groepen, maar ook op andere delen van de westerse muziekscene. In 1992 verliet Leonard Kodo om een solocarrière na te streven. Leonard is altijd geïnteresseerd geweest in het overschrijden van grenzen en geniet van samenwerking of improvisatie met artiesten van elke muzikale stijl.*

file

Tsubasa Hori werd geboren in 1976 te Kyoto, Japan. Ze speelt piano vanaf haar derde levensjaar, beoefent het spelen van taiko sinds haar elfde, speelde drums in de Japanse rockscene, trad op in meer dan 20 landen met Kodo (Japanse taiko-groep red.), danste traditionele volksdansen en zong volksliederen. In 2010 verhuisde Tsubasa naar Antwerpen, waar ze samenwerkt met muzikanten wiens werk de definitie van het genre verbreedt: theaterproducties, dans, mode en beeldende kunsten. Tsubasa is ook componist en arrangeur. Haar stijl is gebaseerd op haar intensief onderzoek naar muziek en dans in heel Japan.*

file