Paralelo/Parallel – David Joao

Vr 28 februari 2020
20:30

Paralelo/Parallel gaat op zoek naar het thuisgevoel in Antwerpen, een stad met 177 nationaliteiten. Waar komen we parallel samen in gedachten, emoties, gevoelens, … ? Danser en performer David Joao, lid van het collectief Osei Bantu, werkt voor deze voorstelling samen met 2 dansers en slam- en zangtalent Junior Akwety.

David Joao oftewel Ramos Sama is een jonge Belg van 29 jaar met Angolese Roots. Hij herinnert zich van in Angola dat dans en muziek altijd aanwezig zijn. Eind jaren ‘90 maakte hij kennis met ‘Kuduro’, een Angolese muziek- en dansstijl. In die periode was dans een manier van leven en omgaan met moeilijke tijden. Van 1997 tot 2001 is David danser/performer bij Muchachos Do Gaston in Angola. Hij werkte er samen met Tony Amado, die de grondlegger is van de populaire Kuduro-stijl in Angola. Later in Nederland was hij vaste danser in de Compagnie Jos Dolsra in Nederland. Bij aankomst in België, ondertussen 8 jaar geleden, werkte hij voor projecten van Let’s Go Urban, MAF/Mestizo Arts Platform, Kunstbende, ISHcompany, Konichiwa crew, SINCOLLECTIEF, Sfinx, Kavka, Dansdocent surfkamp Board X, Kunstbende-begeleider en twee jaar geleden richtte hij het art collective ‘Osei Bantu’ op.

Uitverkocht!

LEES >HIER< HET INTERVIEW!