Boslabs en de waarde van dingen = afgelast

Vr 03 april 2020
17:00

Tien goedgevulde archiefdozen vormden de afgelopen periode de aanzet, het vertrekpunt en de rode draad doorheen de Boslabs-werking. De dozen werden geschonken door onze buren van het MAS. Ze waren oorspronkelijk onderdeel van de kruistocht van filosoof/verzamelaar Jaap Kruithof tegen de wegwerpmaatschappij, in het kader hiervan verzamelde hij doorheen de jaren een schat aan objecten onder het motto: ‘We gooien te veel weg en we gooien het verkeerde weg’.

We hebben als collectief van onderzoekers, knutselaars, doeners, denkers en makers samen de Kruithofcollectie eigen gemaakt en zijn aan de slag gegaan met klei, zeefdruk, verf, hout en allerhande materialen. Onderwijl trapten we belachelijk veel lol, leefden we ons creatief uit en bouwden we traag aan een eigen installatie die we de komende maand enthousiast exposeren.

We zijn:
Ahmed, Adaan Yaqur, David, Beatrijs, Armita, Amid Safizada, Chadi, Bilgin Yokus, Fatihiya, Fama, Eva Tourné, Esteshaam Yaqub, Dimitra Kappodi, Denisa Rauta, Deko Mohamed, Justina Shena, Joshua, Ioane, Jafeth, Huda, Helène, Hanna Verhofstede, Hamdi, Hadia, Gabriela Ghema, Khadya Ejjedoui, Katherine, Laerta, Mujibrahman, Mona Abugraben, Margarita Karpodini, Majd Albouch, Maithé, Letitia, Motee, Nimo, Nevena, Naime Harahimi, Nadael Yahiaoui, Nada Mohamed, Muno, Salaah Mohamed, Sahur Hassan Shafi, Sahil, Saabrina Axmed, Quinten Flameng, Shabrin, Shvaiyu, Yasmine, Sidiga, Siham, Suad Yahye Mohamud, Sude, Fleur De Roeck, Karen Spiessens, Vincent Van Menen, Eveline Kurylak, Juliane Noll, Gilani Raja, Gustave Demoen, Smila Zinecker, Younes Oubella, Nico Dockx & Karen Cosemans

Partner(s): Het Bos, Stedelijk Lyceum Offerande, Stedelijk Lyceum Quellin, Stedelijk Lyceum Larmoniere, Spectrumschool & MAS.

De expo is te bezichtigen op de eerste verdieping van Het Bos tijdens de weekenden van de maand april. We openen de expo feestelijk op vrijdag 3 april vanaf 17u.

Opening vrijdag 3 april vanaf 17u
Openingsuren tijdens de weekenden in april:
vrijdag 17u-22u
zat 12u-22u
zon 10u-16u
Pre finnisage woensdag 29 april 13u-16u
finnisage donderdag 30 april 19u-22u

Deze expo kadert binnen Connect, een reeks projecten die Het Bos wil realiseren in de stad Antwerpen.
Connect stelt als doel artistieke ontmoeting en verbinding te stimuleren tussen de deelnemende kunstenaars, organisaties en hun publiek.
Met ondersteuning van Kunst Maakt de Stad